Home Alcoià 3,6 milions d’euros per a PIMES i autònoms de La Muntanya del...

3,6 milions d’euros per a PIMES i autònoms de La Muntanya del “Pla parèntesi”

254
0
SHARE

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, el conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya, el portaveu de l’PSPV-PSOE a la Diputació d’Alacant, Toni Francés, i el secretari general de PSPV-PSOE a la comarca, Rafa Briet, participen en una trobada telemàtic per explicar la gestió de la Generalitat davant de la pandèmia i les ajudes als sectors més afectats

En la trobada els socialistes s’han mostrat molt crítics amb la Diputació d’Alacant, els retards en el pagament de la part de la institució provincial -802.549,35euros que arribaran a finals de març-, obligarà a molts ajuntaments a començar a distribuir les ajudes de el Pla Parèntesi sense comptar amb aquesta part

El portaveu de l’PSPV-PSOE a la Diputació d’Alacant, Toni Francés, ha celebrat que la “eficiència i agilitat” de Consell de Ximo Puig vaja a permetre una injecció a la comarca de la Muntanya de 3,6 milions d’euros només en el Pla Parèntesi, destinat a les pimes i autònoms dels sectors més afectats per la crisi sanitària. A ell, es sumaran totes les ajudes previstes en el Pla Resistir a la Comunitat Valenciana dotat amb 400 milions d’euros.

No obstant això, Francés s’ha mostrat molt crític amb la Diputació d’Alacant, els retards en el pagament de la part de la institució provincial -802.549,35euros que arribaran a finals de març-, obligarà a molts ajuntaments a començar a distribuir les ajudes de el Pla parèntesi sense comptar amb aquesta part. “Els autònoms i empreses necessiten ingressar ràpidament, és una necessitat, per això, els ajuntaments anem a començar a ingressar els imports a el teixit econòmic dels nostres municipis amb més problemes sense esperar a la Diputació. És evident que estem davant d’un nou exemple de mala gestió de Carlos Mazón i el seu equip de govern a la institució provincial “, ha manifestat.

Així s’ha expressat huí Francès en un acte telemàtic convocat en el marc de la campanya “La Resposta Justa i Social”, en què també han participat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya, el portaveu de l’PSPV-PSOE a la Diputació d’Alacant, Toni Francés, i el secretari general de PSPV-PSOE a la comarca, Rafa Briet, que han explicat a dirigents comarcals, alcaldes i portaveus el partit l’agenda política i econòmica que estan impulsant els socialistes des de la Generalitat Valenciana.

Durant la trobada els ponents han explicat les mesures sanitàries que s’han adoptat, que estan tenint bons resultats perquè les xifres de contagis han baixat considerablement, i han citat les paraules de el president Ximo Puig a l’advertir que “les restriccions duraran només el temps que siga necessari, ni un dia més “. També s’ha posat especial èmfasi en explicar totes les línies d’ajudes previstes en el Pla Resistir, el més ambiciós d’Espanya, amb 400 milions d’euros en ajudes directes i finançament per a les empreses, persones autònomes i persones treballadores dels sectors més afectats per les restriccions sanitàries. Entre altres coses, el Consell de Ximo Puig ha aprovat ja com a part de el Pla ajuts per a hotels, restaurants i cafeteries per valor de 100 milions d’euros, ajudes a el foment de l’ocupació per 80 milions, ajudes a les persones en ERTO per 17 milions, ajudes a persones autònomes per 8 milions, altres ajudes específiques per als sectors més afectats per 15 milions i ajudes a al sector del taxi per 4500 llicències. Així mateix, el Pla Resistir inclou les Ajudes Parèntesi, que consisteixen en la creació d’un fons en el qual la Generalitat aporta el 62,5%; les diputacions el 22,5% i els ajuntaments el 15%. En total 160 milions que gestionaran els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a donar ajudes directes de fins a 2.000 euros per autònom i 200 euros més per treballador. En el cas de la La Muntanya, els afectats rebran un total d’euros, dels quals 535.032,90 euros seran de les arques municipals, 2.229.303,75 euros ja els ha aportat la Generalitat, mentre que els ajuntaments hauran d’avançar els més de 802.549,35 euros als quals es va comprometre Mazón i encara no estan.