Home Política El grup popular a Les Corts demana que es dote al sistema...

El grup popular a Les Corts demana que es dote al sistema de noves UCI per a una quarta onada COVID

695
0
SHARE

“Mentre altres CCAA han sigut capaços d’alçar nous hospitals, a la Comunitat seguim sense les 220 noves UCI promeses i contractades per als Hospitals de campanya pel Consell “

El diputat José Juan Zaplana demana que s’utilitzen espais com Fira València, Fira Alacant (IFA), el Centre de Tecnificació Esportiva a Vila-real, el Centre Doctor Esquerdo a Alacant o els Hospitals de Bétera i Mislata

El Grup Parlamentari Popular ha registrat una iniciativa en Les Corts en la qual s’exigeix dotar de forma immediata de noves unitats de cures intensives (UCI) a el sistema de salut valencià.

El portaveu de Sanitat de l’GPP, José Juan Zaplana, ha insistit en la necessitat de reforçar el sistema de cara a una possible quarta onada de Covid. “El que hem viscut fins ara a la Comunitat Valenciana evidència que no estem ben preparats. No serveix de res que el personal sanitari estiga deixant-se la pell si no hi ha suficient infraestructura per donar-los suport “, ha assenyalat.

Així, en la iniciativa es demana accelerar al màxim l’ampliació i posada en funcionament de noves UCI, “no només en hospitals, sinó també utilitzant per a això, de manera provisional, instal•lacions ubicades a les tres províncies com Fira València, Fira Alacant(IFA), el Centre de Tecnificació Esportiva a Vila-real, el Centre Doctor Esquerdo a Alacant o els Hospitals de Bétera i el Militar de Mislata, entre d’altres, davant la previsió de l’arribada de noves onades de
contagi de l’Covid-19 “.

“Mentre altres CCAA han sigut capaços d’alçar nous hospitals, a la Comunitat seguim sense les 220 noves UCI promeses i contractades per als Hospitals de campanya pel Consell, que havien d’estar en funcionament el 2020 i que desgraciadament segueixen sense estar operatives. Tampoc tenim operatives les UCI de nova construcció anunciades per alguns dels nostres Hospitals “, ha denunciat.

El diputat popular ha criticat que la Comunitat “seguix a la cua en realització de test PCR “i ha recordat que durant la tercera onada l’expansió de la pandèmia a la Comunitat “ha estat descontrolada sent la regió europea en què més contagis es registraven “. “A la resta d’Espanya s’han preparat per afrontar amb garanties futurs pics de contagis construint hospitals amb els quals evitar el col•lapse del seu sistema de salut, però a la Comunitat el President Ximo Puig ha instal•lat unes carpes com hospitals de campanya, amb un cost de més de 16 milions d’euros i que s’han revelat com inservibles, ja que a la primera de canvi va caldre evacuar els pacients “, ha manifestat el diputat.

“Un any després de l’inici de la pandèmia ningú pot justificar la molt deficient gestió del Consell respecte a les infraestructures sanitàries en la lluita davant el Covid-19. Tres onades després tenim infraestructures i professionals sanitaris duts a el límit, i seguim esperant que es dote al nostre sistema de salut dels recursos materials i humans necessaris per afrontar amb garantia futurs pics de contagis. Ara que la incidència ha baixat és el moment de preparar-se per si hi ha quarta onada i de dotar de l’equipament necessari als professionals de la Sanitat “, ha assenyalat.

Així, José Juan Zaplana ha recordat que la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana estava llista per a la tercera onada “i és evident que no ha sigut així”. “La realitat ha desmentit a la consellera amb imatges de llits en passadissos, gimnasos, capelles, sales de juntes o cafeteries. Els hospitals de nou desbordats s’han vist obligats a fer una adaptació extrema d’espais que en la majoria dels casos s’haguessin pogut evitar
amb una planificació adequada d’espais alternatius “.

Per això, el diputat popular ha insistit en la idoneïtat d’utilitzar espais preparats com Fira València o Fira Alacant (IFA), seguint l’exemple d’IFEMA a Madrid.