Home Banyeres Preocupació en Banyeres per l’augment de casos de coronavirus.

Preocupació en Banyeres per l’augment de casos de coronavirus.

2730
0
SHARE

Davant l’inesperat augment de casos per coronavirus en el municipi de Banyeres, des del Consistori municipal han enviat un comunicat en el qual demanen calma a la població en el cas d’haver estat en contacte amb alguna de les persones contagiades, indicant que Salut Pública es posarà en contacte amb ells i en el cas de qualsevol dubte poden telefonar al Centre de Salut (966 527 607). A més des del consistori municipal asseguren que en cap moment són coneixedors de les identitats dels contagiats i que les dades els coneixen al mateix temps que Conselleria els fa públics. També asseguren que cap veí es troba hospitalitzat per coronavirus i que tampoc hi ha cap cas en el geriàtric.
“Des de l’Ajuntament volem incidir que tota la informació que es disposa es trasllada automàticament a la població. Des del Consistori, al igual que des de qualsevol organisme públic, no es pot facilitar cap tipus d’informació personal. L’Ajuntament no disposa de les persones infectades ni tampoc té informació quantitativa abans que Conselleria de Sanitat publique les dades al web (http://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas), que està a l’abast de tota la població.
S’ha donat el cas de particulars que han decidit comunicar als seus contactes que han resultat contagiats, però l’Ajuntament en cap moment ha sigut coneixedor de les identitats de les persones per part de cap entitat de salut. Quant a la preocupació de la població per conéixer les identitats dels contagiats per saber si han tingut contacte amb les mateixes, cal recordar que Salut Pública fa un rastreig minuciós per determinar les persones susceptibles d’haver-se contagiat per haver estat en contacte amb la persona en qüestió. Per tant, demanem calma; en cas d’haver estat en contacte estret amb un contagiat, Salut Pública us reclamarà per citar i fer les proves pertinents. En cas de necessitar qualsevol aclariment es pot telefonar al Centre de Salut (966 527 603).
Les dades actualitzades al web de la Conselleria de Sanitat indiquen que hi ha un total de 13 persones que han donat positiu en l’actualitat. Tots els resultats positius de la Covid-19, són persones que ja es troben en aïllament en les seues cases, algunes amb símptomes i altres asimptomàtiques, i cal que tinguen molt present la importància d’aïllar-se i confinar-se a casa.
Per la informació que té l’Ajuntament actualment no hi ha cap persona de la població ingressada a l’Hospital per aquest virus. Tampoc hi ha casos al geriàtric.
És molt important tenir en compte que, tant les persones que han donat positiu, com les persones que se’ls ha realitzat la prova (i han donat negatiu però van tindre contacte amb una persona positiva), han de complir la quarantena que marca Salut Pública. Són recomanacions necessàries perquè el nombre de contagis per contacte s’ature i també perquè passen els dies establerts com perillosos per al desenvolupament de la malaltia. En cas que aquestes persones necessiten ajuda per a realitzar compres o tinguen qualsevol dubte, poden telefonar a Serveis Socials en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores al telèfon 685400858.
A més, l’Ajuntament informa que una de les persones infectades en l’actualitat és un dels Policies Locals. Com a conseqüència, aquesta setmana es realitzaran les proves als Policies que Salut Pública considere que han tingut contacte estret amb aquest primer, encara que la Policia ha extremat sempre les mesures sanitàries indicades. Tot i això, l’Ajuntament ha considerat convenient, com a mesura de prevenció, que aquests policies aturen durant uns dies la seua feina i facen aïllament. En l’actualitat, estan cobrint tots els torns (matí, vesprada i nit) el personal que no havia estat en contacte amb el positiu. Per tant, el servei està cobert les 24 hores, com sempre. A més a més, es contarà amb el reforçament de la Guàrdia Civil.
D’altra banda, s’ha représ la desinfecció diària de carrers.
Seguim recordant la necessitat i importància del compliment de totes les normes tant per a la gent que es troba en aïllament, que són fonamentals per a la no propagació del virus, com per a la resta de la població, ja que necessitem previndre nous brots.
Moltes gràcies. Aquest virus el parem entre totes i tots.”