Home Educació Naix JARTE, la primera revista d’investigació del Campus d’Alcoi de la UPV

Naix JARTE, la primera revista d’investigació del Campus d’Alcoi de la UPV

1216
0
SHARE

Journal of Applied Research in Technology & Engineering – JARTE (Revista d’investigació aplicada en tecnologia i enginyeria) és la primera revista d’investigació que s’ha publicat des del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). La nova revista, que ja ha publicat el seu primer número, està oberta a qualsevol investigador del món, és ‘open-acces’ (accés obert) i sense costos de publicació. Els articles es poden englobar en temàtiques com a Enginyeria Química, Enginyeria Elèctrica, Fabricació i Enginyeria Mecànica, Enginyeria de materials, Enginyeria Tèxtil i noves tecnologies de la comunicació.
Teodomiro Boronat, investigador del Campus d’Alcoi de la UPV i editor-cap de la Revista JARTE, assegura que el campus alcoià té una activitat investigadora “molt intensa”. La idea del naixement de JARTE sorgeix com a “compromís amb la difusió de la investigació”. Aquest ‘journal’ té una doble finalitat: d’una banda, generar coneixement; i d’altra banda, ser canalitzador de la investigació que es genera en aqueixes àrees de coneixement.
JARTE no es limita únicament a la publicació d’articles d’investigadors de la UPV. Per exemple, en el primer número de la revista apareixen 6 articles i solament un d’ells està publicat, exclusivament, per investigadors de la UPV. La resta d’articles han sigut publicats per investigadors d’altres universitats espanyoles, investigadors de Bèlgica, el Pakistan i de l’Argentina.
Segons Teodomiro Boronat, actualment aquesta revista “és modesta” i ha nascut sota el format de la plataforma ‘PoliPapers’ de la UPV. El seu editor-cap indica que “l’objectiu a llarg termini és accedir i consolidar-nos en la base de dades de Scopus i en el factor d’impacte Journal Citation Report (JCR)”, dos de les eines més potents a nivell mundial en el camp de la investigació.
La revista està oberta a tots els investigadors que tinguen relació amb aquestes àrees de coneixement. Boronat fa una crida a tots els investigadors de la comunitat científica, i especialment als del Campus d’Alcoi de la UPV, a publicar les seues investigacions en la revista JARTE.