Home Destacats Ibi i Muro sotmeses a restriccions mes dures pel seu alt índex...

Ibi i Muro sotmeses a restriccions mes dures pel seu alt índex en contagis per covid

3414
0
SHARE

Ibi i Muro dos municipis de les nostres comarques que per la seua incidència per casos de Covid a partir de demà seran objecte d’unes mesures especials per a evitar la propagació del Virus.
Aquesta nit el president de la Generalitat Valènciana, Ximo Puig i la Consellera de Sánitat, Ana Barceló han decretat el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana. Una mesura que entrara en vigor a partir de demà i que tindrà una duració d’almenys set dies. Un confinament perimetral que permet la circulació entre les tres províncies valencianes però que impedirà eixir o entrar en la Comunitat.
A més en aquesta roda de premsa la consellera de Sanitat, Ana Barcelo ha anunciat l’adopció de mesures excepcionals i transitòries en els següent municipis:
A la província de Castelló: Morella, Moles, Onda i Vinaròs.
A la província de València: Algemesí i Guadassuar.
A la província d’Alacant: Crevillent, Elx, Elda, Ibi, Muro d’Alcoi, Petrer, el Pinós i en els 18 municipis que conformen el departament de salut d’Orihuela. Albatera, Algorfa, Almoradi, Benejuzar, Beniferri, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, entre altres.
Entre les mesures excepcionals destaquem les següents:
Els negocis que no estan en centres comercials reduiran el seu aforament al 50%, també en mercats ambulants.
En l’àmbit esportiu, les competicions es realitzaran sense públic, no es podran utilitzar vestuaris ni dutxes, les piscines quedaran tancades.
Un terç de l’aforament en les vetles, amb un màxim de 15 persones
Algunes de les mesures restrictives que s’aplicaran a aquestes localitats són el 50% de l’aforament en cinemes, teatres, auditoris i establiments destinats a la cultura.
A més la Consellera ha anunciat una nova mesura a tota la Comunitat Valenciana: en la resolució d’agost s’afig la modificació que afectara les seus festeres tradicionals les reunions de les quals seran de caràcter “social” i es limitaran a un número màxim de 6 persones. Una mesura que s’aplicarà durant 9 dies