Home Alcoià El Jardí Botànic Torretes, a Ibi o el de Santos, en Penàguila...

El Jardí Botànic Torretes, a Ibi o el de Santos, en Penàguila es beneficiaran dels més de 10 milions d’euros que invertirà la Diputació d’Alacant en sostenibilitat en la provincia.

1103
0
SHARE

La Diputació d’Alacant destinarà enguany prop de deu milions d’euros, un 22% més que en 2020, per a protegir l’entorn natural, fomentar la sostenibilitat, afavorir l’estalvi energètic o mantindre i conservar zones verdes. L’àrea de Medi Ambient gestionarà al llarg de la present anualitat aquest important muntant econòmic que es distribuirà a través de diferents línies i convocatòries de subvencions de les quals es beneficiaran els municipis de la província.

Entre les novetats d’aquest exercici, destaca l’augment de les ajudes per a col·laborar amb els ajuntaments i mancomunitats en la gestió dels residus sòlids urbans, una partida que passa d’un a 1,7 milions d’euros-puja un 67,64%-i que contempla la creació d’una línia de 200.000 euros per a la gestió de restes de poda, entre altres accions.

Amb l’objectiu de reforçar el seu compromís amb els municipis del territori, la institució llançarà en 2021 altres dos nous programes de subvencions, un de 350.000 euros per a la redacció de plans de mobilitat urbana sostenible i un altre de 250.000 per a l’execució de plans locals de prevenció d’incendis forestals. En aquest sentit, es manté també una altra partida de 250.000 per a la redacció d’aquesta mena de projectes.

A més, incrementar-la dotació econòmica de diverses convocatòries com la destinada a la restauració, neteja i recuperació de zones degradades per l’abocament incontrolat de residus, que passa de 300.000 a 400.000 euros, ona dirigida a la realització de tractaments de control de dípters -mosques i mosquits-, que puja en 80.000 euros, fins a aconseguir els 380.000.

“L’àrea de Medi Ambient augmenta el seu pressupost en més de 1,8 milions d’euros, una acció que posa de manifest el compromís de la Diputació d’Alacant amb la protecció del nostre entorn, la lluita contra el canvi climàtic i l’Agenda 2030”, ha assenyalat el diputat responsable del departament, Miguel Ángel Sánchez.

Especialment rellevants són també la línia d’ajudes per a l’adequació i rehabilitació de parcs, jardins i àrees recreatives, que ascendeix a 500.000 euros, la destinada al control de colònies de gats, de 255.000 euros, o l’orientada a la creació de centres de compostatge comunitari, que puja de 120.000 a140.000 euros.

A més, amb els romanents, la institució potenciarà el Pla d’Estalvi Energètic amb 1,5 milions d’euros.
La col·laboració amb els ajuntaments de la província en el manteniment d’espais com el Jardí Botànic Torretes, a Ibi, el de Santos, en Panàguila, o el del Marqués de Fontalba, a Jacarilla, seran unes altres de les prioritats del departament al llarg d’aquesta anualitat.

La cura d’arbres monumentals, la redacció de projectes d’eficiència energètica, l’adquisició de papereres i mobiliari per a parcs públics, l’organització de jornades mediambientals, el desenvolupament d’accions de promoció, foment i formació o la publicació d’estudis i treballs tècnics són unes altres de les moltes accions que l’àrea durà a terme al llarg del present exercici.