Home Cocentaina Cocentaina activa l’edició de 2021 per als Pressupostos Participatius en la fase...

Cocentaina activa l’edició de 2021 per als Pressupostos Participatius en la fase de presentació de propostes

399
0
SHARE

L’Ajuntament de Cocentaina acaba de posar en marxa el procés per a presentar els diferents Pressupostos Participatius que es votaran i s’executaran en aquest any 2021. Els Pressupostos Participatius són un mecanisme de participació i de gestió municipal a través d’un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal. La participació en el procés està oberta a totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Cocentaina.

En 2021, el període per a presentar les propostes va des del dia 18 de gener fins al dia 1 de febrer a les 23:59 h. La presentació de propostes es pot fer per dues vies: de manera presencial, al Servei d’Informació a la Ciutadania (SIC) -ubicat a la planta baixa de l’Ajuntament- a través d’una instància general en paper; o bé telemàticament, opció més recomanable a causa de la situació sanitària actual, mitjançant la Seu Electrònica en cocentaina.sedeelectronica.es.

Una vegada tancat el termini per a presentar les propostes, passaran a la fase d’estudi de la viabilitat per part del personal tècnic municipal, que ha d’emetre els informes abans del 12 de març, moment en què es faran públiques les propostes a fi que la gent les conega i les valore, ja que la votació està previst que tinga lloc la setmana del 12 al 18 d’abril. Una votació que, igual que en 2020, tornarà a ser únicament per internet.

La Regidora de Participació Ciutadana contestana, Maite Valls, ha subratllat la importància que té presentar propostes, primera fase del procés que comença tot just aquest mes de gener, com també el fet d’assegurar-se que seran propostes viables. Per això, recomana a totes les persones que en vulguen presentar propostes que s’assessoren prèviament, mitjançant el telèfon, amb cada tècnic municipal de l’àrea que corresponga.

Més informació en la web https://www.cocentainaparticipa.com/ca/