Home Cocentaina Cocentaina inverteix 44.000 euros en condicionar el pas d’aigua del Barranc del...

Cocentaina inverteix 44.000 euros en condicionar el pas d’aigua del Barranc del Sort al barri de Fraga

617
0
SHARE

La vila de Cocentaina ha iniciat ja les obres de condicionament del barranc del Sort al seu pas pel barri de Fraga. Aquest tram de barranc presenta un gran deteriorament provocat per l’erosió que produeix el salt d’aigua que es forma en aquesta zona per la diferència de cotes que presenta el terreny a l’encreuament amb l’avinguda País Valencià.

Les obres de millora -que tenen un cost de 44.075,85€ i una duració estimada de dos mesos- consistiran en la reparació del buit que s’ha produït, la reposició de la solera en trams més menuts que estan deteriorats, i la injecció lateral amb formigó projectat per aconseguir l’estabilitat de la volta que cobreix tot el barranc.

Aquestes obres de reparació presenten una elevada complexitat per les especials condicions de treball dels operaris que les duran a terme i per aquest motiu s’aprofitarà per a millorar l’accessibilitat d’aquest tram de barranc mitjançant la construcció d’una escala de formigó armat i una passarel·la que permeta el trànsit a la part final del barranc. També es procedirà a la millora de l’accés lateral amb la construcció d’un pou de registre i a la neteja de les escales metàl·liques que donen accés entre els diferents salts d’aigua que es donen al llarg de tot el tram.