Home Alcoi Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinació Turística...

Alcoi torna a estar nominada en 2021 com a Millor Destinació Turística SICTED d’Espanya

1174
0
SHARE

El municipi ja va ser preseleccionat en 2019 com a millor Destinació Turística i Millor Projecte de Millora SICTED, sent finalment guardonat com a Segon Finalista pel projecte “Jornades i Fira Gastronòmica Alcoi Gastronòmic” i Primer Finalista en 2018 al Millor Projecte de Grup de Millora d’Espanya per la “Creació d’una agenda anual d’esdeveniments”.

SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística espanyola en destinació) és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que treballa amb establiments i serveis turístics de fins a 36 oficis diferents, amb l’objectiu últim de millorar l’experiència i satisfacció del turista. Aquest sistema de qualitat integral en destí està format per 221 destinacions de tota Espanya i un total de 9.079 empreses de les quals 5.863 estan distingides. La nostra ciutat és destí SICTED des de l’any 2013.

En el nostre destí, el sistema actualment compta amb 35 empreses de diferents subsectors, 12 de les quals es troben distingides amb el segell Sicted-COVID. D’altra banda l’oficina de turisme ja disposa de la certificació de la Q de qualitat turística des del 2011. La idea és elevar els estàndards de qualitat oferida per tots els agents que intervenen en el cicle del consum turístic a la ciutat per a garantir els màxims nivells de qualitat i millorar l’experiència en el destí.

Aquests premis suposen el reconeixement a la consecució d’una iniciativa col•lectiva per a la millora de la qualitat integral del destí realitzada pels diferents agents. Segons subratlla la regidor de Turisme, Lorena Zamorano, “el fet d’haver sigut preseleccionat de nou entre més de 200 destinacions turístiques de tota Espanya demostra la importància del nostre projecte com a destí segur i compromés amb la qualitat turística”.

El municipi ja va ser preseleccionat en 2019 com a millor Destinació Turística i Millor Projecte de Millora SICTED 2019, sent finalment guardonat com a Segon Finalista pel projecte Jornades i Fira Gastronòmica Alcoi Gastronòmic. Des de 2016 ha sigut preseleccionada tots els anys per la qualitat dels projectes de millora duts a terme en el destí, sent guardonada en 2016 al Millor Projecte de tota Espanya i en 2018 com Primer Finalista al Millor Projecte de Grup de Millora d’Espanya per la “Creació d’una agenda anual d’esdeveniments”.