Home Cocentaina Cocentaina presenta el Pla Director per a posar en valor el Palau...

Cocentaina presenta el Pla Director per a posar en valor el Palau Comtal

590
0
SHARE

Aquest matí s’ha fet l’acte d’entrega i presentació del Pla Director per a la posada en valor del Palau Comtal de Cocentaina.

A l’acte han intervingut José Ramón González de Zárate Unamuno, diputat d’arquitectura, Rafael Pérez Jiménez, Director de l’Àrea d’Arquitectura de  la Diputació Provincial, Elisa Domenech Faus, Tècnica de Patrimoni Cultural de  l’Ajuntament de Cocentaina, José Amorós Gonzálvez (ARN arquitectos)i Coordinador equip  redactor del Pla i Mireia Estepa Olcina. Alcaldessa de Cocentaina.

A l’encontre s’ha presentat els diversos usos que s’estaven realitzant al Palau i s’han analitzat quines intervencions i actuacions s’haurien de realitzar per posar en valor aquest bé patrimonial i arquitectònic.

Cal recordar que a partir de la necessitat que tenen d’adaptar el Palau a l’actualitat, es va crear una comissió en 2012 per a debatir-ho i al 2018 els va arribar la subvenció per iniciar aquest projecte.

 

 

 

I, què aportarà el pla director? Doncs és una guia per saber com conservar aquest bé patrimonial i està dividit en 4 aspectes. El primer d’ells es coneixer el bé patrimonial, així com el nivel històric, morfològic, planimetría, arqueològic, detectar patologies, entendre la finalitat de les seues activitats anteriors. En segon lloc, el potencial del bé patrimonial ja que hi ha moltes possibilitats que no es coneixen i s’ha d’analitzar el caire: econòmic, d’oci, cultural i social. El tercer dels aspectos és veure les necessitats del bé patrimonial, crear un diàleg constant amb els tècnics per saber les seues necessaries, la relació amb la ciutat, seguir documentant-se, posibles usos al futur, evaluar-los i veure l’accessibilitat. I en quart lloc, ja analitzar les actuacions del bé patrimonial: les fases, costos, conservació, usos i manteniment del bé.

Aquest document es realitza i es un full de ruta per als propers 20 anys i és un projecte molt obert. És el primer document des que l’Ajuntament de Cocentaina va adquirir el Palau Comtal.