Home Alcoi Tornen les “10 excursions voltant Alcoi”

Tornen les “10 excursions voltant Alcoi”

597
0
SHARE

Després de l’obligada suspensió per la Covid-19 torna ’10 Excursions voltant Alcoi’ amb la seua huitena edició. Es tracta d’una iniciativa organitzada pel Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, CAEHA i l’ajuntament d’Alcoi a través del Museu Arqueològic Camilo Visedo. Hi haurà 10 rutes gratuïtes on historiadors experts en cada tema seran els encarregats de fer les explicacions.

Han explicat tots els detalls en roda de premsa, la regidora de Turisme i Patrimoni Històric, Lorena Zamorano i el membre del CAEHA, Josep M. Segura.

La primera de les cites serà “L’arquitectura modernista”, amb Jordi Doménech, el proper diumenge 27 de febrer.

En març, el 27 serà el momento per recorrer les fonts urbanes de la ciutat de la mà de Ramón Molina Ferrero, Enrique Rodes i Pedro J. Parra Verdú. El 30 d’abril visitarem els abrics de la Sarga i el poblat ibèric del Puig en unes explicacions a càrrec de Palmira Torregrosa, Ignasi Grau i Josep M. Segura. El 29 de maig ens espera el jaciment medieval del Castellar en un acte que conduirà Germán Pérez. En juny, el 27, aprendrem de la mà de Jordi Ortiz, Sergio Pastor i Inés Vicens sobre els escenaris de l’ensenyament a Alcoi. El 24 de juliol Álvaro Verdú s’encarregarà de parlar de “del llibre al plànol: els antics carrers d’Alcoi”. El diumenge 7 d’agost serà moment per visitar les excavacions arqueològiques del Salt en una visita guiada per Carolina Mallol i Cristo M. Hernández Gómez. Al setembre podrem veure el poblat ibèric de la Serreta acompanyats per Ignasi Grau i Josep M. Segura. El 16 d’octubre Ángel Beneito i Josep M. Segura ens parlaran de “les pedres de Sant Cristòfol” i l’ultima de les excursions es durà a terme el 29 de novembre a càrrec d’Elisa Beneyto i Lluís Vidal amb la visita al Cementeri Municipal d’Alcoi.

Unes activitats que estaran restringides a 30 participants i s’haurà de fer reserva prèvia cridant al Museu Arqueològic. Serà recomanable utilizar calçat adequat per a cadascuna de les activitats i portar sempre aigua.