Home Alcoià 540.000 euros en dues convocatòries per millorar la gestió de residus

540.000 euros en dues convocatòries per millorar la gestió de residus

330
0
SHARE

El termini de presentació de sol·licituds d’aquests programes de subvencions ja està obert i finalitza el proper 18 de febrer

La Diputació d’Alacant destinarà aquest any més de mig milió d’euros per col·laborar amb els municipis de la província en la recuperación de zones degradades per l’abocament incontrolat de residus i en la construcció de centres de compostatge comunitari.

El BOP ha publicat aquesta setmana les bases d’aquestes dues convocatòries, el termini de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitza el proper 18 de febrer.”El nostre territori compta amb un patrimoni natural extraordinari que hem de cuidar i protegir”, ha assenyalat el diputat de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez, qui ha afegit que “per això, el nostre compromís amb els ajuntaments i amb la cura i protecció de l’entorn és absolut “.

D’una banda, els consistoris poden acollir-se a el programa de subvencions per a la restauració, neteja i recuperació de zones degradades per l’abocament incontrolat de residus, un pla que ha incrementat enguany la seua dotació econòmica més d’un 33%, fins a arribar als 400.000 euros . A més de la neteja i retirada de runes, mobles i estris abandonats, aquest important paquet inversor contempla la millora paisatgística de les parcel·les i la recuperació de la coberta vegetal de la zona.

L’altra línia d’ajudes que ja està disponible és la destinada a la construcció i instal·lació de centres de compostatge comunitari per al tractament de la fracció orgànica dels residus domèstics. La Diputació d’Alacant impulsa aquesta convocatòria, que ha passat de 130.000 a 140.000 euros i que és especialment demandada pels municipis de menor població, ja que comporta una reducció estimada del 30% en la freqüència de recollida i del 40% en les tones destinades a tractament. “Aquests percentatges es tradueixen en importants beneficis econòmics, socials i mediambientals, ja que si baixa la freqüència de recollida s’estalvia combustible i disminueix l’emissió de CO² a l’atmosfera”, ha assenyalat el diputat.