Home Foia de Castalla Ibi compra 180 mesuradors de C02 per als centres escolars de la...

Ibi compra 180 mesuradors de C02 per als centres escolars de la localitat

0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi, a través de la regidoria d’Educació, ha comprat 180 mesuradors de CO₂ per a les aules de tots els centres educatius de primària, secundària, educació especial i escola d’adults de la localitat. Una inversió de 25.000 euros que complementarà als mesuradors enviats ja per la Generalitat. D’aquesta manera, des que Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana anunciara el mes de novembre passat, encara que sense data, l’enviament de purificadors als centres, l’Ajuntament es va posar en marxa per a la cerca de la millor opció que complementara aquesta mesura tan necessària ara a les aules i per a protecció de menors i majors.

Després de la valoració per part de tècnics municipals sobre quins eren les millors opcions i quins mesuradors són els que millor s’adapten a les actuals circumstàncies, l’Ajuntament finalment ha adquirit la quantitat de 180 que arribaran a principis de la setmana vinent, donada la gran alta demanda d’aquesta eina de mesurament del CO₂ en aquests moments.

Nuria Guillem, regidor delegada de l’àrea d’Educació, explica que “cada aula de cada centre educatiu d’Ibi disposarà d’un mesurador de CO₂ i és que en l’evolució temporal del virus es destaca un increment de la incidència de la malaltia en els menors de 19 anys, situant-se en el període actual en un percentatge d’afectació del 17.8%, per la qual cosa no podem més que continuar treballant en aquest aspecte i continuar afegint seguretat als escolars i, per tant, també a les seues famílies”.

Tenint en compte que, en els mesos de fred, a Ibi s’aconsegueixen temperatures mitjanes de 7 °C, que comprometen el confort tèrmic necessari perquè xiquetes, xiquets i docents puguen concentrar-se en l’objectius educatius, i amb l’objectiu d’assegurar que les ventilació de les aules es realitze amb la freqüència adequada sobre la base de l’evidència científica i ajudar als i les docents en aquesta gestió, s’ha realitzat aquesta adquisició de manera urgent, perquè assegure que la ventilació de les aules es realitze amb la freqüència adequada. Els purificadors que han arribat a Ibi per part de la Generalitat són molt escassos, i atés que filtren les partícules però no el CO₂, és per això que l’Ajuntament s’ha centrat en la possibilitat de poder mesurar-lo i detectar el moment en què hi ha una alta concentració per a ventilar al més prompte possible. D’altra banda, des del consistori s’està treballant en la previsió de seguir adquirient material que assegure la qualitat de l’aire a les aules.