Home Industria Onil posa en marxa les obres dels polígons industrials que milloraran substancialment...

Onil posa en marxa les obres dels polígons industrials que milloraran substancialment les condicions de la zona

611
0
SHARE
Vista aerea de la Marjal d'Onil.

L’ajuntament d’Onil ha posat en marxa aquesta setmana l’inici de les obres dels tres pol·ligons industrials de la localitat. Un projecte projecte subvencionat per l’IVACE que espera un cost total de 558.765,96 euros, sent 186.255,24 d’aquests per al polígon La Marjal I, 186.257,26 per a La Marjal II i 186.253,46 per a Els Vasalos. L’ajuntament ha demanat disculpes a priori per les possibles molèsties que puguen ocasionar les obres.

Seguretat i serveis

Als tres polígons es executarà una obra civil per a la implantació de fibra òptica o altres serveis de telecomunicació, que consisteix en l’execució d’una xarxa de distribució i canalitzacions a les zones on encara no existeix i així poder instal·lar fibra òptica a futur.

També serà instal·lat un sistema de vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local. Aquesta instal·lació consistirà a ubicar càmeres de vigilància a les principals interseccions dels polígons, sent dos a La Marjal I, tres a La Marjal II i una a Los Vasalos.

D’altra banda, es dotarà els polígons d’un servei contraincendis amb hidrants subterranis per completar les instal·lacions que ja posseeixen les fàbriques, sent dos en el cas dels polígons La Marjal I i Los Vasalos i cinc el polígon de La Marjal II .

A més, també s’han creat pàgina web i eines en línia amb informació diversa sobre els tres polígons de la localitat, incloent-hi plànols i informació de les empreses que s’ubiquen a cadascun dels polígons, així com l’activitat d’aquestes.

Finalment s’instauraran dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a cada polígon amb capacitat de quatre places. Així mateix també es millorarà l’enllumenat instaurant una nova il·luminació a la via ciclista del polígon La Marjal I, així com un nou pal d’il·luminació amb lluminària energèticament eficient, a les proximitats dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics de cada polígon.

Mobilitat urbana i millora viària

Pel que fa a la mobilitat urbana, als polígons de la Marjal I i II es duran a terme tasques de reparació. Al primer polígon es repararà el talús danyat proper al carril bici per evitar futurs despreniments i en segon es millorarà el paviment a la primera zona està a l’inici del carril bici, a l’alçada de la intersecció entre el carrer Tramuntana i la Carrer Ponent.

Pel que fa al polígon Els Vasalos la demolició de la vorera existent i una franja de calçada adjacent a aquest, incloent-hi el paviment que salva el desnivell entre calçada i vorera. Posteriorment s’executa la nova vorera i es reposa el paviment de calçada afectat.

A més també es realitzarà una millora de les zones verdes i una regeneració paisatgística mitjançant labors de desbrossament i adequació del terreny, disposant d’arbustiva sostenible, incloent-hi la instal·lació de xarxa de reg i reg per degoteig.

Finalment, es realitzarà una reposició de la senyalització horitzontal de tots els polígons. Aquesta serà la darrera fase de les obres, que conclourà el projecte de millora dels polígons de la localitat d’Onil.