Home Alcoi Presentats els càrrecs festers de Moros i Cristians d’Alcoi 2023

Presentats els càrrecs festers de Moros i Cristians d’Alcoi 2023

723
0
SHARE

El Teatre Calderon d’Alcoi ha acollit aquest divendres la presentació dels càrrecs festers per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, que es realitzen en honor a Sant Jordi.

L’acte ha tingut com a banda sonora marxes mores i cristianes interpretades per la Nova d’Alcoi.

Primerament, el públic ha rebut amb aplaudiments al Sant Jordiet 2023, Nicolás Sánchez, de la Filà Andaluces. A l’audiovisual on s’ha pogut conèixer un poc més a Nicolás l’han definit com “100% per 100% contrabandista”. El president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, li ha col·locat la insignia a ritme de Ragon Falez,en honor a la filà de Nicolás.

Miguel Jordà Linares, alferes cristià, porta 35 anys vestint d’Alcoidià. No és la primera vegada que realitza un càrrec fester i és que al 2007 interpreta al Mossen Torregrosa de la ma de l’Alferes Ricardo Pons. Estarà acompanyat pel Montepio l’estral, que seran els seus cavallers, tots membres de la Filà. Santi Carbonell i Víctor Ferrer realitzaran els dissenys que traurà al carrer l’alferes cristià 2023. El seu seguici estarà basat en Roger de Lluria i l’entrada de les seues tropes a la ciutat i estarà acompanyat per Omar Castañer, Mossen Torregrosa 2023. Francisco Valor serà l’encarregat de posar música a la seua alferesia. Moisès Casa Miró ha estat l’encarregat de presentar el càrrec.

Alfonso Caerols, alferes moro per la Filà Mudéjares té molta experiència en la festa alcoiana, fou son pare qui li va contagiar l’estima pels Moros i Cristians. Un somni, el ser un càrrec, que aquest 2023 es complirà. Luis Molina Jaen, ha estat qui ha presentat en nom de la Filà a l’alferes. El públic assistent a la presentació ha dedicat un llarg aplaudiment a l’Alferes i ha estat un dels moments més emotius de la gala.

Jesús Mullor, capità cristià per la Filà Cruzados va nàixer a Fageca, i passa la seua infància en Famorca. Inicia el seu pas en la Festa en els Ligeros i gràcies al seu amic Octavio, es fa creuat. També és fundador de la Filà Famorquins de Famorca. En l’entrà l’acompanyarà la seua filla Irene, com a Favorita, la seua dona i també dos nebots representaran el paper de rodella. Irene ha estat l’encarregada de presentar al seu pare com a capità recordant els seus anys de fester, el que representa la Filà per a ell i ha recordat la importància dels amics per a l’any de càrrec.

Salvador Micó Cardona representarà a la Filà Ligeros com a Capità Moro. Des de 1997 és fester de ple dret. Ha realitzat dianes, esquadres de blancs, especials, i ha estat cavaller de l’Alferes de l’any passat. Prepara un gran seguici per al proper abril que dissenyarà Santi Carbonell i Víctor Ferrer i confeccionarà Roberto Pérez. Juan Climent serà l’encarregat de dissenyar el boato. L’acompanyarà en l’entrà la seua parella, la seua filla i els seus fills.

Han conclòs l’acte Juan José Olcina, president de l’Associació de Sant Jordi i Toni Francés, alcalde de la ciutat.