Home Educació AIJU formarà persones aturades de la comarca en transformació de polímers i...

AIJU formarà persones aturades de la comarca en transformació de polímers i gestió de residus

318
0
SHARE
Curs de Operacions de transformació de polímers termoplàstics.
Curs de Operacions de transformació de polímers termoplàstics.

L’Institut Tecnològic de Producte Infantil i d’Oci (AIJU) formarà prop de mig centenar de persones aturades als nous cursos formatius que tenen com a objectiu formar-los en professions d’alta ocupabilitat per al teixit industrial d’Ibi i la comarca.

Els cursos, gratuïts, subvencionat per LABORA, tracten d’afavorir l’activació de persones aturades per reforçar la seva ocupabilitat i competències professionals, oferint-los alhora noves oportunitats d’ocupació i formació. Així mateix, pretén proveir les empreses de la comarca de nous professionals que es vulguen formar i especialitzar en àrees industrials d’alta demanda a la comarca.

El primer dels cursos, sota el títol “Operacions de transformació de polímers termoplàstics” , és un certificat de professionalitat de nivell 2 amb una durada de 570 hores i pràctiques a empreses. El segon curs, “Organització i control de la transformació de polímers termoplàstics” tindrà una durada de 700 hores i, com l’anterior, té un mòdul de pràctiques a empreses.

Detalls dels cursos

A totes dues formacions s’abordaran continguts molt necessaris per a l’entorn industrial de la comarca. Per exemple, al certificat de professionalitat de nivell 2 es tractaran temes com el condicionat de materials plàstics per a la seva transformació, instal·lacions de transformació de polímers i el seu manteniment.

Així com configuració de motlles per a transformació de polímers, gestió de qualitat i prevenció de riscos a empreses de plàstics, processos de transformació de polímers, tant d’injecció i bufat, o acabat de transformats polimèrics.

Per la seua banda, el curs “Gestió de residus urbans i industrials”, tindrà lloc entre gener i juny de 2023, amb una durada de 430 hores de classe, i s’hi abordaran aspectes com la recollida, transport o tractament de residus urbans i municipals, o la identificació i caracterització de residus industrials, entre d’altres.

Amb la finalització d’aquests cursos, els alumnes i les alumnes que els superen de manera favorable obtindran un certificat de professionalitat, titulació oficial i reconeguda a tot el territori nacional.

Segons Paloma Riquelme, responsable de formació d’AIJU, l’objectiu d’aquest tipus de cursos és “aconseguir l’activació de persones aturades per reforçar la seua ocupabilitat i competències professionals i proveir les empreses de la comarca de persones especialitzades a les àrees de més activitat a la indústria de la zona.

Les persones interessades han de contactar amb AIJU al telèfon 96 555 44 75 a través del correu electrònic formacion@aiju.es com més aviat millor, ja que les places són limitades a 15 persones per curs i aquests començaran aviat.