Home Cultura Alacant demana que 2023 siga l’any de l’artista colivenc Eusebio Sempere i...

Alacant demana que 2023 siga l’any de l’artista colivenc Eusebio Sempere i que l’estació d’ADIF de la capital reba el seu nom

0
SHARE
Eusebio Sempere l Imatge d'Arxiu de la seua web.
Eusebio Sempere l Imatge d'Arxiu de la seua web.

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per instar la Conselleria de Cultura a impulsar l’Any Eusebio Sempere el 2023 i atorgar el seu nom a l’actual estació de tren Alacant-Terminal amb l’objectiu d’impulsar la figura de l’insigne artista colivenc.

Eusebio Sempere és un artista d’Onil la maestria del qual, en l’art cinètic així com l’art abstracte, és innegable, deixant tot llegat artístic que avui es pot gaudir a diverses parts de la província, com la seua localitat natal, Onil, parts de la ciutat d’Alacant, així com al MACA.

El document de sol·licitud recorda que la petició inicial, que ara ratifica tota la Corporació a l’uníson, ja es va fer arribar a l’agost a la Conselleria de Cultura, a causa de la importància de l’artista no només a la ciutat d’Alacant sinó a la província.

A més, se sol·licita que l’estació del ferrocarril d’ADIF a Alacant, que actualment s’anomena Alacant-Terminal, es canvie per Alacant-Eusebio Sempere, una petició realitzada el 2015 només per a la zona d’arribada de l’AVE, que ara s’amplia a tota la terminal.

Un canvi que segueix les petjades d’altres terminals del llevant que homenatgen personalitats destacables de la zona, com l’estació Oriola-Miguel Hernández, en honor del poeta nascut a la ciutat alacantina, o l’estació València-Joaquín Sorolla on arriba l’AVE, en homenatge al pintor valencià.