Home Destacats Carlos Mazón, nou president de la Generalitat Valenciana

Carlos Mazón, nou president de la Generalitat Valenciana

197
0
SHARE
Carlos Mazón, al discurs d'investidura

Amb 53 votos a favor y 46 en contra, Carlos Mazón, del Partit Popular ha estat investit com a President de la Generalitat Valenciana.

El líder del PPCV i futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat al seu discurs d’investidura que “hui comença el govern del canvi. Hui comença el futur de la nostra Comunitat”.

A més, Mazón ha garantit que el seu govern “serà estable, es basarà en el diàleg permanent, en la cerca de punts de trobada abans que de fricció i en allò comú com a prioritat”.

En el discurs d’investidura, Mazón ha advocat per la voluntat de mà estesa, el diàleg permanent, la cerca de punts de trobada i l’avenç comú.

Pel que fa a la sanitat pública, el candidat popular ha proposa activar polítiques públiques per reduir les llistes dʻespera, eliminar el col·lapse de lʻatenció primària, dignificar la figura del professional sanitari, un pla de salut mental, el restabliment dels CICUS, la correcta dotació de les ambulàncies SAMU i un sistema de promoció de talent entre els professionals. A més, segons ha apuntat “el requisit lingüístic encobert passarà a la història a la Comunitat Valenciana”.

Pel que fa a Educació, Mazón ha realitzat una posada per l’educació pública de màxima qualitat, amb llibertat per triar centre i llengua, reforç de la figura del professor, la gratuïtat universal a l’educació de 0 a 3 anys, el reforç del paper formació professional dual i l’impuls de l’excel·lència universitària i investigadora.

Carlos Mazón s’ha compromès a la rebaixa del tram autonòmic de l’IRPF ia l’eliminació de l’impost de successions i donacions que serà la primera mesura.

La nova fiscalitat, ha dit, “alliberarà la càrrega de les famílies i reforçarà la competitivitat i la projecció econòmica. A més, impulsarà l’economia amb la simplificació administrativa, un pla de reindustrialització, el suport a autònoms i micropimes. La competitivitat fiscal a la Comunitat Valenciana serà un referent nacional, europeu i internacional.”

El turisme ha estat un altre dels apartats importants en el discurs d’investidura amb l’anunci de la derogació de la Llei de la taxa turística a la Comunitat Valenciana i amb un impuls en la promoció, la sostenibilitat, la qualitat i la professionalitat de la nostra destinació turística.

Carlos Mazón ha anunciat impostos zero al camp, la defensa i protecció del nostre camp i el relleu generacional. El nou Consell treballarà per l‟arribada de l’aigua que mereix, necessita i clama la Comunitat Valenciana, amb rigor i justícia.

Pel que fa als reptes mediambientals, incentivar la implantació de noves plantes renovables, ajudes a empreses i famílies per reduir els costos energètics, garantir una sobirania energètica. En polítiques socials, més habitatges públics, avals dirigits a joves per adquirir habitatge, rebaixar i fer progressiu l’ITP i la Llei del Tercer Sector.

Carlos Mazón ha anunciat que l’àrea d’Igualtat tindrà el rang de vicepresidència i que a més coordinarà totes les polítiques transversals del Consell en aquesta matèria. També ha mostrat el seu rebuig i repudi a la Comunitat a qualsevol mena de violència laboral, masclista, intrafamiliar, de gènere o d’identitat sexual, racial i en qualsevol de les seues formes.

Així mateix, Carlos Mazón ha anunciat “una llei de Senyals d’identitat del poble de la Comunitat Valenciana i l’eliminació de les ajudes dirigides a imposar els països catalans”.

Finalment, ha exigit un finançament just. “Sense una Comunitat Valenciana forta mai tindrem una Espanya forta. Reindiquem un finançament just és apostar per una sanitat justa, uns serveis socials justos i unes infraestructures justes. Exigirem un nou model de finançament autonòmic i una compensació pel deute adquirit”.

El dilluns 17 de juliol tindrà lloc l’acte de presa de possessió de Carlos Mazón com a president de la Generalitat Valenciana.