Home Cocentaina La Mareta és declarada Festa d’Interès Local després de visitar cada indret...

La Mareta és declarada Festa d’Interès Local després de visitar cada indret de Cocentaina

819
0
SHARE

La Festa de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina ha rebut el reconeixement de la Generalitat Valenciana cara a un any especial per a la capital del Comtat. Ha sigut reconeguda com a Festa d’Interès Local, un reconeixement que estrenarà el proper 19 d’abril de 2020, any en que celebra el V aniversari del miracle del plor de les 27 llàgrimes de sang. I tot després d’haver visitat cada racó de Cocentaina.

El proper 2020 serà un any molt especial per a Cocentaina i per als amants de la seua cultura i les seues tradicions. Tot i que ja s’han dut a terme diferents activitats, és en eixe any quan es celebra el V Centenari del miracle de la Mareta. La patrona contestana va plorar, tal i com resa la tradició, les 27 llàgrimes de sang un 19 d’abril del 1520. En 2020, eixa data serà més especial que mai, i al llarg de tot l’any s’han programat diferents esdeveniments per a celebrar-ho. Serà, a més, any jubilar a la capital del Comtat, tal i com ha permès el Vaticà.

A banda de l’efemèride, la vila comtal i la Festa de la Mare de Déu del Miracle també comptaran amb un nou reconeixement el proper any. Així ho ha decidit Presidència de la Generalitat Valenciana, que ha declarat aquesta festivitat contestana com a d’Interès Local. Va ser el propi Ajuntament de Cocentaina qui va encetar aquest procés el passat mes d’octubre buscant donar més ressò a una tradició que ja suma 5 segles d’història a la vila comtal. Es tracta d’una distinció honorífica que té a veure amb l’àmbit turístic, una de les grans apostes de les administracions locals i regionals a l’interior de la província d’Alacant durant els darrers anys.

Aquesta bona notícia per a la Mareta arriba després de que la imatge de la patrona contestana haja passat les darreres setmanes visitant la població a la que dona patronatge. Ho ha fet amb eixides extraordinàries per la pràctica totalitat dels carrers de Cocentaina. En total han sigut 4 les eixides d’aquest tipus que ha dut a terme la Mareta a muscles dels veïns de la població. Entre elles s’inclouen també les visites a les pedanies contestanes, on la imatge de la patrona ha rebut l’estima dels seus veïns. Cal destacar que, durant aquestes eixides extraordinàries, la Mareta ha desfilat pels carrers damunt de les andes que es van utilitzar des de la fi de la Guerra Civil.

Aquest passat diumenge 15 de desembre s’ha dut a terme la darrera de les eixides de la patrona de Cocentaina per uns carrers que s’han vestit de gala per a rebre a la Mareta.