Home Alcoià Vora 100 insercions laborals, 800 accions i un creixement emprenedor als serveis...

Vora 100 insercions laborals, 800 accions i un creixement emprenedor als serveis de la MAC

836
0
SHARE

Dos dels principals serveis relacionats amb l’ocupació i la promoció econòmica de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) han tingut en 2019 un bon exercici. En el primer sentit s’ha inserit laboralment a 97 persones, totes elles en risc d’exclusió social. En quant a l’assessorament a empreses i emprenedors s’han dut a terme 106 d’ells, que han desembocat en la creació de 8 noves empreses.

Un dels principals focus d’acció per part de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat des de la seua fundació al 2012 és la promoció de l’ocupació per als ciutadans de les poblacions que la integren. L’ens supramunicipal ha anat creixent any rere any fins aglutinar a 15 poblacions de l’interior alacantí. En elles, presta servei de divulgació cultural i turística, però també ofereix serveis com el d’inserció laboral. Un departament adreçat a persones que pateixen risc d’exclusió social i que busca empoderar-los per posar al seu abast fórmules que els permeten trobar un treball.

De fet, durant l’any 2019 han sigut prop de 800 les atencions realitzades per les 3 oficines que la MAC té dedicades a aquesta vessant. S’ubiquen a Alcoi, Muro i Banyeres, i entre totes elles s’ha atès a més de 200 persones. D’elles, fins a 97 han trobat una ocupació, facilitada per la formació que ofereix el servei mancomunat. Els tècnics de la Fundació Novaterra els traslladen coneixements sobre com afrontar entrevistes o la millora de la seua actitud front a la recerca d’ocupació.

Aquest servei, a més manté un relació intensa amb els departaments de Serveis Socials de cada localitat mancomunada. Molts dels seus usuaris són derivats a la mancomunitat per a adquirir coneixements que els faciliten trobar un treball.

D’altra banda, la MAC ha presentat també el balanç d’altra de les seues iniciatives orientada a la promoció econòmica. Es tracta del programa Impuls, que intenta fomentar l’emprenedoria com a factor de creació de riquesa a l’interior alacantí. Al llarg del passat exercici han sigut 106 els assessoraments a altres tantes iniciatives que s’han dut a terme amb la col·laboració del CEEI Alcoi-València.

A més, durant l’any passat han sigut 8 les empreses d’Alcoi, Cocentaina i Muro les que s’han posat en marxa gràcies a aquest assessorament. La xifra ascendeix a 28 des que es va activar aquest servei a Cocentaina, Muro i Banyeres en l’any 2016. Les dades revelen un augment en l’emprenedoria a la muntanya alacantina.