Inici Alcoià CC.OO. llança una campanya per a recuperar els drets i mantenir el...

CC.OO. llança una campanya per a recuperar els drets i mantenir el talent dels joves a la muntanya

270
0
COMPARTIR

Els joves són un dels sectors poblacionals més damnificats no sols per la crisi econòmica passada -i la que s’aveïna-, sinó també per la coiuntura del mercat laboral espanyol. La seua taxa d’atur a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla supera el 40% del total. Un fet que provoca que molts d’ells es vegen obligats a buscar un futur millor lluny de la seua terra natal. Aquest factor influeix en la pèrdua poblacional que pateixen aquestes comarques i en la manca de mà d’obra per a determinats sectors industrials.

Per a tractar de mantenir als joves a les comarques de l’interior alacantí i que ells capitanegen la recuperació de la zona com a referent a la província ha presentat el sindicat CC.OO. la seua nova campanya. Sota el títol ‘Recuperem el futur’, l’ens encetarà una campanya per a traslladar els principals cavalls de batalla del sindicat tant als joves com a les empreses de la zona.

CC.OO critica la precarietat a la que s’enfronten els joves cada vegada que accedeixen a un treball, molts dels quals no compten amb cap garantia. D’altra banda, el sindicat incideix en la necessitat d’adaptar la formació al teixit productiu per a fer-lo atractiu als més joves. Un fet que, afirmen, no sempre es compleix per part dels centres.