Home Alcoi Operaris de neteja retiren les restes de l’abocador il·legal detectat prop del...

Operaris de neteja retiren les restes de l’abocador il·legal detectat prop del Molinar d’Alcoi

1716
0
SHARE

Durant la segona setmana del mes de febrer, la denuncia d’uns veïns alertava a l’Ajuntament d’Alcoi de la presència d’un abocador il·legal prop de l’aqüífer del Molinar. Diferents deixalles apareixien sota el pont ubicat a la Venta Sant Jordi, en l’antiga carretera cap a Benifallim. Afortunadament, les restes detectades no inclouen cap residu perillós ni tòxic, pel que en cap moment ha corregut perill de contaminació el principal aqüífer alcoià.

Aquest divendres 28 de febrer, els efectius de neteja alcoians han procedit a l’eliminació d’aquest abocador incontrolat. Han fet falta contenidors per a retirar els mobles i residus voluminosos que composaven les restes. Els operaris han hagut de comprovar les condicions del pont i utilitzar diferents elements de seguretat per a impedir possibles danys degut al difícil accés al barranc on es trobaven les deixalles.

Des de la Regidoria de Medi Ambient alcoiana han fet una crida a la col·laboració ciutadana per a detectar als possibles autors de l’abocament. Podrien enfrontar-se a sancions exemplars per contaminar l’entorn natural amb l’agravant de la proximitat d’una manantial del que es nodreix d’aigua a Alcoi. L’altra reivindicació municipal cap a la ciutadania és la demanda de civisme per a que aquest tipus de casos no es tornen a donar.