Home Cocentaina Cocentaina converteix residus orgànics rurals en compost de qualitat per als seus...

Cocentaina converteix residus orgànics rurals en compost de qualitat per als seus horts urbans

761
0
SHARE

Els residus orgànics són els més nombrosos per pes en qualsevol llar de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A dia de hui, la tecnologia permet elaborar compost amb aquestes restes, apte per a abonar camps i cultius. Un projecte a nivell regional en el que la vila de Cocentaina està implicada des del passat estiu. L’objectiu no és altre que convertir residus orgànics -molts dels quals són extremament difícils de destruir- en productes aptes per a fer més productiu el camp.

En el cas concret de la vila comtal, els residus de les ovelles i les restes d’herbes aromàtiques i hortícoles van a parar a una compostera ubicada als horts urbans l’Alcavonet. Els propis agricultors que disposen d’un hort urbà són els que duen a terme tot el procés per a crear el compost. El producte final ha sigut analitzat per la Universitat Miguel Hernández (UMH) amb bons resultats, pel que el compost contestà pot abonar els horts sense cap problema.

Aquesta és una de les apostes municipals de l’Ajuntament de Cocentaina a l’hora d’incrementar la sostenibilitat a la població.