Home Alcoià El sector del Transport a les comarques experimenta un important descens de...

El sector del Transport a les comarques experimenta un important descens de l’activitat per la baixada de la producció de la Indústria

607
0
SHARE

La Federació empresarial de les comarques de L’Alcoià-El Comtat), FEDAC, a través de l’Associació del Transport de L’Alcoià-Comtat(ASOTRAC) ha detectat ja, després d’una setmana en estat d’alarma, un important descens de l’activitat del sector. Segons el president de ASOTRAC, Antonio Pascual, l’activitat ha descendit notablement per culpa de la crisi sanitària global. L’explicació concreta té a veure amb el sector industrial, que ha vist disminuïda la seua producció. Segons Pascual, “el sector industrial ha minvat la seua activitat per motius obvis, i això repercuteix en el nostre sector directament. No estem parats, però es nota la crisi des del primer moment”.
Pel que respecta al sector de l’Alimentació, Pascual aclareix que segurament els transports han augmentat, “però són les pròpies empreses alimentàries les que disposen de les seues pròpies flotes de transport, i de moment no han requerit de reforços externs”.
La situació, segons el parer de Pascual no és greu, encara que sí que assegura que el sector a aquest ritme pot suportar no més de dos mesos. “Com he dit, no estem parats, però no podrem resistir moltes setmanes. El Transport no es pot acollir a les mesures del decret llei aprovat pel govern quant als ERTES subvencionats, però de seguir així, el Govern haurà de pensar i aplicar ajudes específiques per al sector”.
Protocol de seguretat desconegut
Pascual reconeix amb certa amargor que “no ho estem passant res bé” perquè els protocols de seguretat varien segons empreses i segons països. Per sort, amb el pas dels dies, s’han unificat y estandarditzat perquè, segons el parer del president de ASOTRAC, “hi havia empreses en les quals no deixaven eixir als conductors de les cabines i descarregaven ells mateixos. En altres llocs no es prenia cap precaució. Tot ha canviat i amb ordre i sentit comú estem operant amb les mesures de seguretat adequades. Estàvem davant una situació nova”.
Pel que respecta al que els transportistes s’estan trobant en ruta, Pascual demana humanitat i respecte per a les persones treballadores, “perquè ens hem sentit desemparats en moltes situacions, sobretot pel que respecta a higiene personal i a alimentació. Per sort, la situació tendeix a millorar perquè tothom ha adoptat amb serietat les mesures de seguretat, de desinfecció i de respecte de distàncies i espais”.

Sector del transport
En xifres, el sector del Transport suposa un 10% del producte interior brut de la Unió Europea, mou 1 bilió d’euros a l’any, dona treball a més de 10 milions de persones, i representa un 44% del total de les mercaderies transportades dins de la Unió Europea.
En el cas de les nostres comarques, és un sector molt important i vital com a canal de distribució de les exportacions i vendes en general de la Indústria. ASOTRAC la integren 15 empreses d’aquestes comarques donant ocupació a unes 500 persones. Això sense comptar algunes empreses i transportistes autònoms no associats.