Home Cocentaina Els tècnics municipals de Cocentaina buscaran resquicis legals per a aturar la...

Els tècnics municipals de Cocentaina buscaran resquicis legals per a aturar la nova benzinera al casc urbà

1863
0
SHARE

Els veïns de la zona sud de Cocentaina han posat el crit en el cel degut a la construcció d’una benzinera de baix cost en l’Avinguda País Valencià de la capital de Comtat. El projecte està en dansa des d’abril de 2019, tot i que no va ser fins setembre quan va rebre el dictamen desfavorable dels tècnics de l’Ajuntament de Cocentaina. L’empresa va al·legar contra eixa decisió i va obtenir la raó, fet pel qual el projecte ha continuat avant fins hui en dia.

La normativa nacional que permet la instal·lació d’aquest tipus de negoci en ple casc urbà -extrem als que es negava l’Ajuntament des del primer moment, afirmen els seus resposables-, passant per damunt de la legislació autonòmica i local. Aquest és el fet determinant que impedeix al Consistori contestà denegar el permís per a construir la benzinera. En cas de fer-ho, incorrerien en un delicte i s’enfrontarien a sancions.

Tant l’Alcaldessa contestana, Mireia Estepa, com la Regidora d’Urbanisme, Eugenia De Miguel, han contactat amb altres ajuntaments que han passat pel mateix cas. Els que han denegat la llicència al projecte han acabat enfrontant-se a procediments judicials

Des de l’Ajuntament de Cocentaina asseguren que estan al costat dels veïns afectats per aquest projecte, i garanteixen que els tècnics municipals treballen per a buscar qualsevol clau al que agafar-se per a aturar un projecte que qualifiquen com a perjudicial. No obstant, la consideració de la benzinera com a establiment comercial -i no industrial-, dificulta considerablement aquesta tasca i dona la raó, en primera instancia, a l’empresa que presenta el projecte.