Home Cocentaina La lectura del ‘Tirant lo Blanc’ que programa Cocentaina aquest 20 de...

La lectura del ‘Tirant lo Blanc’ que programa Cocentaina aquest 20 de novembre tindrà format radiofònic

0
SHARE

El passat any 2019 va tindre lloc a Cocentaina la primera lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc, novel·la de cavalleria medieval i obra més representativa de les lletres valencianes, un acte que va organitzar amb gran èxit el col·legi Sant Francesc d’Assís. Enguany, i a causa de la Covid, l’acte no es podrà fer en format físic, de manera que l’Ajuntament de Cocentaina, a través de l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià, ha decidit organitzar una lectura virtual a través de les ones de Ràdio Cocentaina, a fi que la iniciativa tinga una continuïtat a pesar de la pandèmia.

Per tant, el divendres 20 de novembre, tot just coincidint amb la data de la primera publicació del Tirant a València, s’emetrà en directe per Ràdio Cocentaina la gravació de la lectura que han portat a terme tant regidors, regidores i personal municipal, com també l’alumnat del Col·legi Sant Francesc d’Assís. En concret, cal destacar que s’emetrà a partir de les 11:15 del matí una gravació en la que han participat tots els regidors i totes les regidores de totes les formacions polítiques, juntament amb l’alcaldessa, Mireia Estepa, i el personal dels Serveis Culturals de l’Ajuntament, els quals llegiran el capítol VII, ‘Tirant i Carmesina’ i el VIII, ‘El destí de Constantinoble’. Pel que fa a l’alumnat, els àudios dels quals s’emetran a partir de les 17:15 de la vesprada, han sigut les classes de 3r i de 4t d’ESO qui han llegit els primers capítols de la novel·la.

El regidor de Promoció del Valencià, Ivan Jover, ha agraït la participació en aquesta iniciativa i ha explicat la importància del Tirant lo Blanc per a tots els valencians i les valencianes, ja que la novel·la escrita en el segle XV per Joanot Martorell es pot considerar encara a hores d’ara una obra moderna i universal. Així mateix, posava en relleu la inestimable col·laboració del personal de Ràdio Cocentaina per a portar a terme la tasca de preparar i emetre les gravacions en el dia d’una efemèride tan destacada.