Inici Alcoi El Projecte Canyet rep un visitant molt especial: un voltor negre, poc...

El Projecte Canyet rep un visitant molt especial: un voltor negre, poc habitual a la zona

130
0
COMPARTIR

L’Ajuntament d’Alcoi, conjuntament amb el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja i el Parc Natural de la Serra de Mariola van realitzar el passat dimecres 4 de novembre, un anellament científic de voltors al Canyet de les Pedreres de Sant Cristòfol. Cal destacar com a principal novetat que van trobar un voltor negre, una espècie que no sòl estar a aquest territori.

És important ressaltar d’entre les aus marcades la presència d’aquest exemplar jove de voltor negre (Aegypius monachus), l’espècie més gran d’Europa, que no està present de forma sedentària a les comarques, i que possiblement ha estat un exemplar en migració cap al nord d’Àfrica com també altres exemplars joves capturats de voltors comú. Hui en dia encara podem veure a aquest exemplar en la zona de les Pedreres.

Per a la realització i l’anellament ha sigut necessària la captura prèvia dels exemplars. Totes les dades arreplegades serviran per a poder realitzar un seguiment posterior de les aus marcades, així com de les poblacions establertes a la zona. Tanmateix s’ha obtingut una mostra de sang que permetrà sexar els exemplars a través de proves d’ADN, ja que no presenten dimorfisme sexual. És a dir, només es pot saber el seu gènere a través d’aquest anàlisi.

Finalment, cal indicar que en aquestes tasques de marcatge ha participat l’alumnat del Taller d’ocupació de ‘Turisme de natura: birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi’ -programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació Labora- i components del grup de voluntaris del projecte de reintroducció del xoriguer petit al terme municipal d’Alcoi.