Inici Alcoià Focuspime trasllada exemples empresarials de l’era post Covid al teixit productiu de...

Focuspime trasllada exemples empresarials de l’era post Covid al teixit productiu de la muntanya

105
0
COMPARTIR

Diferents empreses de diversos sectors i de projecció tant local com internacional han donat a conèixer aquest dimecres 18 de novembre la seva experiència d’adaptació i reconversió en moments de canvi en el Focus Pime i Emprenedoria Alcoià-Comtat-Foia de Castalla-Vall d’Albaida ‘Reinventant empreses en temps de canvi’, que finança l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Durant la seva intervenció, la directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat el magnífic treball de les empreses de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Foia de Castalla que han sabut fer de la necessitat una oportunitat de negoci. “Els empresaris i empresàries d’aquestes comarques no han dubtat a invertir per reorganitzar-se i reinventar-se, el que ha permès i està permetent oferir solucions i continuar treballant en aquests moments de pandèmia”. En aquest sentit Company ha reiterat el “suport de la Conselleria d’Economia i de l’IVACE al teixit industrial de la Comunitat, amb mesures adaptades a les seues necessitats reals i amb el ferm objectiu que les empreses segueixin mantenint la seva activitat i permetin crear més ocupació estable i de qualitat.

En l’acte d’obertura, Alberto Belda, Regidor d’Indústria de l’Ajuntament d’Alcoi, ha assegurat que Focus “ha permès continuar afermant les relacions de col·laboració dels agents que presten serveis de suport als emprenedors i empreses de les nostres comarques per tal de posar en valor l’activitat de les nostres empreses en aquests temps de canvi i que la seva experiència serveixi d’exemple per al desenvolupament d’altres”.

Experiències empresarials de creixement

La trobada s’ha celebrat en línia i ha comptat amb dos sessions. En la primera s’ha explicat l’estratègia empresarial que van adoptar arran de la Covid, gràcies a la qual han aconseguit créixer. Consuelo Vaquer, CEO de Nirvel Cosmetics, va explicar que la seva empresa, de productes de cosmètica, ha potenciat en els últims mesos la seva línia de fabricació de gel i articles hidroalcohòlics i ha creat nous productes de protecció facial per pal·liar els danys produïts per l’ús de la mascareta. Plastimodul, fabricants de ferramentes i sistemes de calaixos ha vist com les seves vendes han augmentat gràcies a la tendència creixent registrada en els últims mesos de l’bricolatge domèstic, segons ha explicat l’administradora de l’empresa Mª José Seco.

Por la seva banda, Adrià Soriano, director d’operacions de Visdeltex, ha relatat que aquesta empresa de fabricació de maquinària tèxtil sempre ha estat en constant adaptació, posant els seus coneixements a disposició activitats tan dispars com l’automobilística, l’eòlica, i ara, a la fabricació de mascaretes. La segona taula, moderada per Laia Santamaria de Jovempa, ha comptat amb la participació de Joan Seguí, fundador i CEO de Acceseo, agència de desenvolupament web i màrqueting en línia, que va explicar com la seva empresa i els seus clients s’han adaptat al teletreball i ha ressaltat el sistema de treball propiciat pel Covid, en què l’empleat pot organitzar els seus temps.

També s’ha comptat amb Madalena Rugeroni, Country Manager de Too Good To Go. A més de mostrar l’aplicació dirigida a evitar el malbaratament de menjar, ha indicat que el seu èxit no hagués estat possible sense la conscienciació dels usuaris per la sostenibilitat i l’aprofitament de recursos que avui existeix en la sociedad. Rocío Aparicio, secretària de la cooperativa de treball Pantalons Blaper d’Enguera, ha explicar el cas de la seva empresa, que fa 30 anys hagués desaparegut de no ser pels treballadors que la van treure a flotació creant una cooperativa que proveïa en els seus inicis a les properes. Rocío ha destacat que en els últims mesos s’ha detectat una tendència creixent cap a la roba confort i ha parlat de la unió de Blaper amb altres cooperatives per fabricar articles per fer-li front al coronavirus.

Per a Jesús Casanova, Director de CEEI Alcoi-València, l’esdeveniment “ha destacat per reunir exemples clars de com les empreses del territori s’han adaptat davant els canvis que estem vivint, enfrontant-se a nous reptes, desenvolupant nous models de negoci per respondre a noves necessitats i aplicant, des de la innovació, noves formes d’organització i treball”.