Home Cocentaina El contestà Ignacio Garcia Vidal dirigirà l’Orquestra de RTVE al concert de...

El contestà Ignacio Garcia Vidal dirigirà l’Orquestra de RTVE al concert de Nadal centrat en el cinema

678
0
SHARE

La música forma part inseparable de la cultura de cadascuna de les poblacions que conformen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Dins d’elles, algunes localitats destaquen pel seu lligam estret amb aquesta manifestació cultural. És el cas de Cocentaina, des d’on històricament han aparegut grans noms relacionats amb la música, ja siga interpretant-la, composant-la o dirigint ens musicals.

Existeixen figures contestanes de renom internacional en relació a la música i una d’elles és la del musicòleg i director Ignacio Garcia Vidal. ha sigut durant anys l’encarregat de dirigir grans orquestres per tot el món, entre les que destaquen les nacionals d’Argentina o Argèlia, les simfòniques d’Astúries o el Mar del Plata i les filharmòniques de Montevideo o Quito. Ara tindrà l’oportunitat de dirigir també a l’Orquestra i Cor de RTVE.

Serà el proper 11 de desembre en una gravació que la televisió pública té pensat emetre el Dia de Nadal, i que tindrà lloc al Teatre Monumental de Madrid. El concert es centra en temes musicals relacionats amb el cinema nacional que guardonen els Premis Goya en la seua edició de 2020. Tant La 2 com Ràdio Clàssica emetran l’esdeveniment, que comptarà amb alguns dels millors intèrprets espanyols en diferents instruments.