Home Castalla Els 73 nous positius coloquen a Castalla entre les localitats amb més...

Els 73 nous positius coloquen a Castalla entre les localitats amb més incidència per la Covid a l’interior alacantí

1074
0
SHARE

Juntament amb Alcoi, la ciutat de Castalla és la que porta més setmanes patint una situació extrema degut a la pandèmia. Ocorre des de poc abans del Nadal, quan la localitat es va veure obligada a prendre mesures per a aturar la corba de contagis per coronavirus. Tancament de instal·lacions municipals i, com a mesura dràstica, el confinament perimetral decretat per la Generalitat Valenciana en ple Nadal. Són les mesures que porten setmanes actives a la capital de la Foia.

Ara que comencen a eixir els efectes de les trobades nadalenques amb familiars i amics, la població ha experimentat altres repunt dels contagis. En total en són 73 per a un municipi que té a hores d’ara 158 positius per Covid19 actius, i els que encare resten per comptar. Al seu Centre de Salut s’han pogut observar durant les darreres jornades cues de vehicles amb els seus conductors esperant per a passar la PCR, pel que cal esperar un augment d’aquestes xifres. A elles caldrà afegir les dades de les següents actualitzacions, que prometen ser dramàtiques, ja que l’actual és a data 10 de gener.

La ciutat segueix amb totes les restriccions vigents i els seues mandataris ja van anunciar en roda de premsa que no els tremolaria la mà en demanar el confinament total. Per ara, l’Ajuntament ha recomanat a la població que s’autoconfine i només isca de casa per a comprar, treballar, cuidar dependents o passar proves mèdiques.