Home Destacats El Campus d’Alcoi de la UPV enceta la 17a edició de FOTCIENCIA

El Campus d’Alcoi de la UPV enceta la 17a edició de FOTCIENCIA

296
0
SHARE

Fotciencia17 ja es pot visitar en la planta d’oci del Centre Comercial Alzamora d’Alcoi. Prop del mig centenar de fotografies es poden contemplar fins al pròxim 15 de febrer. Aquesta activitat està emmarcada dins de la programació anual de la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

L’exposició FOTCIENCIA pretén acostar la ciència i la tecnologia a la societat a través de la fotografia científica amb l’edició d’un catàleg i la producció d’una exposició que visita al voltant d’una vintena de localitats de tota Espanya, com per exemple Madrid o Pamplona. La mostra es pot visitar en horari comercial seguint totes les recomanacions i protocols marcats per les autoritats sanitàries i el Centre Comercial Alzamora.

En aquesta 17a edició, FOTCIENCIA se suma als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) declarats per Nacions Unides. El comité de selecció, juntament amb l’organització, ha seleccionat 49 fotografies que estan sent exhibides juntament amb els seus respectius textos en exposicions itinerants durant 2020.

L’exposició de fotografies científiques itinerant produïda en el marc d’aquesta iniciativa es presenta cada any en els principals museus, centres de la ciència, universitats i centres culturals, amb gran èxit de públic.

FOTCIENCIA és una iniciativa organitzada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), amb el suport de la Fundació Jesús Serra, l’objectiu de la qual és acostar la ciència als ciutadans mitjançant una visió artística i estètica suggerida a través de fotografies científiques que són exposades juntament amb una descripció o comentari escrit del fet científic que il·lustren. És també objectiu d’aquesta iniciativa promoure entre la comunitat científica la importància de divulgar el seu treball al conjunt de la societat.