Home Destacats L’Ajuntament aprova una menor fiscalitat i l’actualització de la taxa de residus...

L’Ajuntament aprova una menor fiscalitat i l’actualització de la taxa de residus per a ajudar als hostalers iberuts

791
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi, a través de la Regidoria de Turisme, ha adoptat per segon any consecutiu mesures que ajuden a l’hostaleria de la localitat a alleugerar la càrrega econòmica que està tenint a causa de el dur moment en què es troba el sector serveis durant el transcurs de la pandèmia. L’objectiu del Consistori segueix sent el d’oferir ajuda i mostrar el compromís amb tots els bars i restaurants de la localitat.

Tal com es va fer el passat 2020, l’Ajuntament d’Ibi eximeix del pagament de la taxa municipal de terrasses fins a desembre de 2021, alhora que es mantenen les ampliacions físiques de les terrasses que es van realitzar l’any passat -previ estudi personalitzat de totes elles- tenint en compte la prioritat que el servei es realitze a l’aire lliure. Per a les concessions demanials -és a dir, de titularitat pública- s’anul·len els rebuts durant el període de tancament.

D’altra banda, s’amplia el termini de gratuïtat en l’obertura d’establiments amb llicències sense despesa per a aquest mateix any. I pel que fa a la taxa de recollida d’escombraries per a hostaleria, es realitzarà la seva devolució corresponent als mesos en què els establiments han estat tancats. Pel que fa a aquest últim punt -la taxa de recollida de residus- l’Ajuntament d’Ibi està estudiant des de ja mateix l’actualització de la seva Ordenança de cara a el comerç i l’hostaleria, ja que els temps han canviat i està una mica desfasada pel que fa a tenir en compte els tipus de residus i les noves formes que els establiments tenen per a desfer-se d’ells. Existeix un compromís per part del Consistori en què durant 2021 aquesta qüestió es modifique.

En el mateix ordre de coses, en el Ple extraordinari de l’Ajuntament d’Ibi d’aquest dilluns 22 de febrer s’ha procedit a l’aprovació de les bases del Pla d’Ajudes Resistir de la Generalitat Valenciana, així com la de les ordenances a nivell municipal. Des de l’àrea de Turisme, en col·laboració amb l’Associació de l’Hostaleria d’Ibi, s’esta gestionant les tramitacions que es presenten del Pla Resistir, que comprèn les ajudes regionals destinades a l’hostaleria local.