Home Destacats El colivenc Jorge Ureña, subcampió d’Europa d’Heptatló a Polònia: enllaça 3 medalles...

El colivenc Jorge Ureña, subcampió d’Europa d’Heptatló a Polònia: enllaça 3 medalles continentals consecutives

680
0
SHARE

Aquest passat cap de setmana s’han disputat a Torun (Polònia) els Campionats d’Europa d’Atletisme en pista coberta. Dos dels més de 30 atletes que inicialment composaven l’expedició espanyola són naturals d’Onil, a la sub comarca de la Foia de Castalla. Són Jorge Ureña i Eusebio Càceres, tot i que només el primer d’elles ha pogut competir després de que el segon patira molèsties físiques que l’han descartat.

Ureña acudia a Torun amb la vitola de favorit, ja que en l’anterior edició dels campionats a Glasgow (Escòcia), el colivenc es va proclamar campió. Però llavors faltava el íder absolut de les proves combinades -disciplina en la que competeix Ureña amb l’Heptatló- a nivell mundial, un dels millores espotistes de la Història en l’especialitat: el francés Kevin Mayer. A Polònia, Ureña ha hagut de competir contra un autèntic tità.

Durant les dos jornades, el d’Onil ha estat pràcticament en tot moment dins del pòdium, encara que a falta del 1.000m, la darrera prova de les 7 que composen aquesta vessant altètica, la lluita per la plata ha estat en molts pocs punts. Per davant, Mayer ja amb el seu títol sota el braç, i per darrere, un atleta local que ha complicat molt la vida a Ureña en la pèrtiga.

No obstant, el d’Onil ha pogut fer un bon final en els 1.000m que li ha permès consolidar la segona plaça al campionat amb una marca de 6.158 punts, prop de les seues millors marques. És la tercera medalla continental consecutiva per a un atleta que aspira a fer un gran paper aquest estiu als Jocs Olímpics de Tokyo, retardats un any per la pandèmia. Ureña fou plata a Belgrad en 2017, or a Glasgow en 2019 i de nou plata a Torun.