Home Agricultura Les darreres pluges eleven el nivell dels embassaments de l’interior alacantí per...

Les darreres pluges eleven el nivell dels embassaments de l’interior alacantí per damunt del 60% de la seua capacitat

593
0
SHARE

Les precipitacions que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han registrat durant les darreres jornades han contribuit a millorar l’estat dels aqüífers. Tot després de que 2021 haja començat amb no massa pluges i un bon grapat de dies ventosos. Un còctel que resseca notablement les ubicacions rurals i forestals de la muntanya alacantina i que, en cas de prolongar-se, pot disparar el risc d’incendius forestals sobre tot amb mires a l’estiu.
Uns dels grans beneficiats per les darreres pluges -que no han suposat grans acumulacions de precipitació- han sigut els Embassaments. El de referència a l’interior alacantí, el de Beniarrés, es troba a hores d’ara quasi al 62% de la seua capacitat després de que les pluges hagen augmentat un 1% el nivell de les reserves.
Aquesta situació es aplicable també als pantans de Guadalest i Amadòrio, a la Marina Baixa, que recullen aigües de l’interior alacantí. Els embassaments de la conca alacantina -que avarca el Serpis i la Marina Baixa- registren prop del 57% de la seua capacitat.