Home Benilloba La pèrdua de la sucursal bancària a Benilloba fa retornar l’ombra del...

La pèrdua de la sucursal bancària a Benilloba fa retornar l’ombra del despoblament al Comtat

1186
0
SHARE

Bona part de les àrees rurals de tota la Comunitat Valenciana es troben sota risc de despoblament. La manca d’oportunitats econòmiques a les poblacions que s’ubiquen en aquestes àrees degut al seu escàs tamany és un factor que porta a les noves generacions a emigrar cap a altres zones més habitades i amb una major diversitat econòmica. A la muntanya alacantina, aquesta és la realitat que porten vivint molts anys bona part de les localitats que integren la comarca del Comtat.

Des dels propis ajuntaments d’aquestes poblacions es tracta de prendre mesures per a atraure famílies cap a elles. L’eliminació de taxes o avantatges respecte a la residència habitual són algunes d’elles. Però el major problema per a aturar el despoblament el suposa la pèrdua de serveis, com els sanitaris, els educatius o els bancaris. Molts pobles de la zona han vist desaparèixer des de fa anys consultoris mèdics o sucursals bancàries. Cosa que ha ocorregut -segons denúncia l’oposició- a Benilloba, que deixarà de tindre en breu oficina bancària i caixer 24 hores.

No és la primera vegada que la localitat del Comtat passa per aquesta situació, que ja va tindre lloc en 2017. No obstant, llavors es va aconseguir mantenir el servei, cosa que ara pareix inviable. Si finalment es confirma, els veïns hauran de desplaçar-se fins a localitats veïnes per a disposar de diners en efectiu. Des de l’oposició a la localitat critiquen al bipartit PSPV-PP que comanda l’Ajuntament, ja que altres localitats del voltant, com Alcoleja o Penàguila, sí disposen de sucursal bancària 24 hores. El servei es va mantenir també actiu després del 2017, quan es volia retirar.

Paral·lelament a les mesures enllestides des dels ajuntaments de les localitats afectades, també la Generalitat Valenciana ha osat en marxa abans de la pandèmia mesures per a aturar el despoblament. Entre elles, l’arribada de brigades forestals a zones en risc de despoblament per a fixar població al territori.