Home Alcoi Ajuntament, Generalitat i UE invertiràn 1 milió d’euros en millorar l’eficiència energètica...

Ajuntament, Generalitat i UE invertiràn 1 milió d’euros en millorar l’eficiència energètica del CCJ d’Alcoi

584
0
SHARE
Imatge de l'edifici històric que alberga el Centre Cervantes Jove d'Alcoi.

La Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana aporta 350.000 euros a través d’una subvenció nominativa, que se sumen al mig milió d’euros a càrrec dels Fons FEDER de la Unió Europea. L’Ajuntament sufragará els 150.000 euros restants, un 15% del total de l’actuació.

La Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha subscrit un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi mitjançant el qual el Consistori rebrà una subvenció nominativa de 350.000 euros dedicada a sufragar part dels treballs per a la millora de l’eficiència energètica del Centre Juvenil Cervantes (CCJ).

Les ajudes d’aquest conveni estan incloses en els pressupostos de la Generalitat per a ser concedides al llarg de 2022. Durant 2021 es van pagar, a més, els honoraris del redactor del projecte i del redactor d’estudi de modelatge, que van ascendir a un total de 27.582 euros, cofinançats al 50% entre la Conselleria i la Unió Europea.

La millora energètica del Centre Juvenil Cervantes està inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà). La intervenció està pressupostada en un milió d’euros, dels quals la meitat (500.000 euros) seran aportats per la Unió Europea, a través dels fons FEDER. La subvenció de la Conselleria d’Habitatge servirà per a pagar el 35% de l’altra meitat i així l’Ajuntament només haurà d’assumir el 15% restant, uns 150.000 euros.

Objectiu: millorar la sostenibilitat

Les obres tenen com a objectiu la reducció de la demanda energètica amb la millora de l’aïllament tèrmic, la substitució de les finestres i el trasdosat interior de les façanes exteriors, així com la reducció del volum a climatitzar, la qual cosa permetrà reduir el consum energètic. A més, es planteja la substitució de l’actual caldera de gas per un sistema molt més eficient, que al mateix temps permetrà dotar el centre d’aire condicionat. Comportaran, a més, treballs de millora i rehabilitació de tot l’edifici, l’estructura del qual serà reforçada.

Tal com apunta la Regidora d’Habitatge, Patrimoni i Joventut d’Alcoi, Maria Baca, “amb aquesta subvenció queda patent l’esforç del consistori per implicar a totes les administracions en aquest projecte estratègic de ciutat, del qual el Centre Juvenil Cervantes és una peça rellevant. Ens permetrà recuperar i actualitzar aquest important element patrimonial per a la ciutadania alcoiana, dotant-lo d’un sistema d’aprofitament energètic sostenible i eficient”.