Home Cultura Onil tanca unes brillants Festes de Moros i Cristians tot i la...

Onil tanca unes brillants Festes de Moros i Cristians tot i la pluja i amb suport per a Ucraïna

263
0
SHARE

Una setmana després de que la ciutat d’Alcoi recuperara la normalitat a les seues Festes de Moros i Cristians després dos anys de dura pandèmia, ara li ha arribat el torn a la vila d’Onil. La localitat ha gaudit de 9 dies de festa amb les tropes de la creu i la mitja lluna presents sense restriccions al seus carrers. Uns festejos que han estat contínuament sota l’amenaça de les pluges, que pràcticament a diari han fet acte de presència. Tot i això, les precipitacions no han aconseguit cancel·lar ni un sol acte entre els principals que integren els festejos de la població.

El moment més crític ha resultat quant l’inici d’un dels actes centrals, l’Entrada, ha hagut de ser retardat durant més de 2 hores a causa de la pluja continuada. Un fet que no ha impedit que, finalment i a un ritme més àgil del que sòl ser habitual, les 6 comparses que participen dels festejos hagen retornat als carrers colivencs. Ho han fet 3 anys després de la darrera desfilada que va viure Onil per a mostrar, de nou, l’espectacularitat dels vestits que caracteritzen a cadascuna de les esquadres que composen les comparses.

Homenatge als ucranians refugiats a Onil

Després de l’Entrada, 4 dies replets d’actes en les que la devoció a la patrona, la pólvora i l’escenificació de la batalla entre els dos bàndols han mantingut la localitat plena de visitants. A més, el món de la Festa colivenca ha volgut integrar als refugiats de la guerra a Ucraïna que acullen diverses famílies de la vila de les nines. Alguns d’ells han tingut l’oportunitat de sentir-se festers desfilant al compàs de les marxes mores i cristianes pel centre de la població. Les atraccions de la fira que acompanya els festejos també han oferit passes gratuïts als refugiats.

Després de 3 anys, Onil ha tornat a fer Festa amb normalitat, recuperant la principal mostra de la seua cultura i tradicions que, a més, suposa un important al·licient econòmic per al comerç i hostaleria locals.