Home Cocentaina Cocentaina implanta en 2022 el Mig Any de Fira amb activitats d’oci,...

Cocentaina implanta en 2022 el Mig Any de Fira amb activitats d’oci, gastronomia i comerç

837
0
SHARE
Imatge del cartell que anuncia el Mig Any de la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina celebra el seu Mig Any. Serà la setmana del 16 al 22 de maig i durant aquests dies el municipi acollirà el II Congrés de la Xarxa Comercial Fira de Tots Sants, les XV Jornades Gastronòmiques i el I Fira Fest. La iniciativa respon a la finalitat de mantenir l’impuls a l’hostaleria i al comerç local que va comportar el format de dos caps de setmana de Fira celebrat la passada edició, per a tractar d’evitar multituds i garantir suficient espai.

Després de dos anys molt durs on la tradicional Fira de Tots Sants ha hagut d’adaptar-se a les extraordinàries circumstàncies sanitàries que s’estaven vivint, per fi arriba la tornada a la normalitat i d’ací a sis mesos es podràn recórrer els carrers contestans amb l’oferta completa d’exposició comercial, gastronomia, oci i cultura que caracteritza la Fira de Tots Sants de Cocentaina, en el seu format tradicional.

No obstant això, l’opció en dos caps de setmana consecutius, tal com es va celebrar en la passada edició com a mesura de seguretat davant de la Covid, va tindre una molt bona acollida entre el comerç i l’hostaleria local, ja que va sumar una font d’ingressos important després de dos anys molt complicats per a aquests sectors a conseqüència de les restriccions de la pandèmia.

A fi de mantenir aquest impuls, i com ja es va fer al juny de 2019 per a celebrar la declaració d’Interés Turístic Internacional del certamen, l’Ajuntament de Cocentaina ha apostat per organitzar el Mig Any durant una setmana del mes de maig, un format en el qual es condensarà l’organització del II Congrés de la Xarxa Comercial Fira de Tots Sants, les XV Jornades Gastronòmiques i el I Fira Fest.

Gastronomia, oci i formació comercial

Des del 16 al 22 de juny, els establiments de Cocentaina, inclouran en les seues cartes plats d’arrossos, brasa i cuina típica de la comarca, a més de les típiques tapes locals. També, i com a novetat de l’oci nocturn, establiments del municipi oferiran els seus serveis en el recinte firal on durant un cap de setmana complet es celebrarà el I FiraFest, un festival de música, amb una selecció d’intèrprets variada: solistes, grups soul, jazz, pop, sessions ‘remember’, i fins i tot una jornada dedicada al públic infantil.

Dins del context del Mig Any de Fira de Cocentaina, l’Ajuntament ha organitzat també el II Congrés de la Xarxa Comercial Fira de Tots Sants, dirigit a totes les empreses participants en el certamen, amb l’objectiu de facilitar les eines que permeten millorar l’experiència de venedors i visitants. Una trobada que enguany comptarà amb dos dies dedicats de manera exclusiva a la formació de la xarxa comercial i un últim dia obert al públic, amb una temàtica centrada en la gastronomia i en els productes agroalimentaris tradicionals de Fira.

Segons ha destacat la Regidora de Fira, Eugenia Miguel, “és un gran esdeveniment que té al voltant altres activitats i esta és una de les que l’Ajuntament vol consolidar, tal i com es celebren els mig anys de dates tan importants per al poble com la Mare de Déu o les Festes”. En aquest sentit, confia que siga un èxit, “perquè han sigut anys molt durs per a aquests dos sectors i ara la gent té ganes d’eixir i de celebrar”. Per a Eugenia Miguel, aquest Mig Any també serveix de reclam “per a convidar la gent a la gran cita de novembre, quan celebrarem la nostra 676 Fira de Tots Sants en el seu format tradicional de sempre”.