Home Alcoi El PP alcoià denúncia que l’Ajuntament haurà de pagar 400.000€ més d’interesos...

El PP alcoià denúncia que l’Ajuntament haurà de pagar 400.000€ més d’interesos per la recollida de residus

548
0
SHARE

El sobrecost del contracte de la brossa es dispara en altres 400.000 euros fins a aconseguir els 3,4 milions d’euros que l’Ajuntament haurà de pagar a Foment de Construccions i Contractes (FCC), encarregada del servei. És el que ha traslladat el PP alcoià en roda de premsa aquest dijous 19 de miag. Aquests 400.000 euros corresponen als interessos que exigeix l’empresa per fraccionar el pagament, ja que l’Ajuntament ni disposa de fons per a abonar aqueixa quantitat ni pot acollir-se als plans que ofereix el Ministeri d’Hisenda per a finançar-la en condicions avantatjoses.

Així ho ha explicat en roda de Premsa el portaveu del Partit Popular, Quique Ruiz, que ha alertat que “la crítica situació econòmica en la qual el PSPV està deixant a l’Ajuntament ens costarà 400.000 euros de més a tots els alcoians”.

L’Ajuntament d’Alcoi està condemnat en sentència judicial a pagar 2,1 milions d’euros a FCC per no revisar els preus del servei de recollida de residus entre els anys 2012 i 2018, període en el qual el contracte estava caducat i pendent de renovació. Els interessos de demora van elevar aqueixa quantitat als 2.947.380,59 euros. El portaveu del PP ha detallat que l’import final a pagar a FCC serà de 3.364.298,32 euros. L’increment de 416.917,72 euros correspon als interessos per l’ajornament del pagament a l’empresa.

L’Ajuntament s’ha vist obligat a aconseguir un acord de pagament amb l’empresa a conseqüència de la seua delicada situació econòmica. Els problemes de liquiditat de l’Ajuntament fan inviable abonar la sentència en un únic pagament, afirmen els conservadors.

Sense Fons d’Impuls Econòmic

D’altra banda, el descontrol financer ha impedit que l’Ajuntament s’aculla al Fons d’Impuls Econòmic un préstec a un 0% d’interés amb el qual el Ministeri d’Hisenda ajuda als ajuntaments que estan sanejades financerament. L’Ajuntament d’Alcoi sí que va poder recórrer a aquest fons en 2017 i en 2020. En 2022 no ha pogut adherir-se per haver incomplit totes les regles fiscals.

La solució que ha adoptat el PSPV és signar un acord amb FCC per a pagar la sentència en un termini de cinc anys, fins a 2027, amb un interés addicional del 5% anual. El portaveu del PP ha lamentat que “la mala gestió econòmica, a més de portar a la ruïna a l’Ajuntament i bloquejar el funcionament de la ciutat, li coste diners als alcoians”.

Ruiz ha assenyalat que l’últim préstec per a inversions el va signar l’Ajuntament a un interés del 0%. “Si els comptes municipals estigueren sanejades, l’ajuntament podria adherir-se al pla d’ajudes de Ministeri d’Hisenda i no hauria de pagar un 5% d’interés a l’empresa responsable de la gestió del fem”, ha conclòs Ruiz.

El portaveu popular ha insistit que “dia a dia anem comprovant no sols com es deteriora l’economia municipal, sinó les conseqüències que implica la nefasta gestió del PSPV”. Ruiz ha exigit al Govern que comence a aplicar “rigor” i a “escoltar els tècnics per a corregir la preocupant deriva de l’economia de l’Ajuntament”.