Home Cultura Jazzorama torna a Ibi a finals de maig i amb una clara...

Jazzorama torna a Ibi a finals de maig i amb una clara aposta pels jazzistes valencians

279
0
SHARE
Foto de família al final de la presentació del Jazzorama 2022 a Ibi.

Aquest dimecres 18 de maig, al vestíbul del Teatre Rio d’Ibi, ha sigut presentada la nova edició del Jazzorama, el Festival Internacional de Jazz d’Ibi. En la tercera edició, el públic en general i els amants del jazz en particular tornaran a gaudir de dies de música i ball amb una programació de qualitat, amb actuacions gratuïtes i a preus populars.

Enguany, l’organització del festival ha ampliat els espais de concerts no només al Teatre Rio, sinó també al Centre Cultural Salvador Miró, el Museu del Joguet i la Plaça de la Palla. Son espais de la localitat que donen pas a la cultura i la música i que apropen el festival a diverses zones i escenaris d’Ibi.

El divendres, 27 de maig, Bertrand Kientz Quintet ‘Sundust’ actuarà al Centre Cultural Salvado Miró, a les 19h, amb entrada gratuïta; i a les 21h, al Teatre Río, actuarà el reconegut jazzista internacional Perico Sambeat Quartet, presentat el seu disc ‘Ofrenda’, amb entrada de 10 euros que ja pots adquirir a www.bacantix.com.

El dissabte, 28 de maig, el vestíbul del Centre Cultural Salvador Miró acollirà el Taller de Jazz Solo i Lindy Hop, a les 12.30h, amb entrada gratuïta; i a les 19h, el Museu del Joguet serà l’escenari de María Gil Duo, amb també entrada gratuïta. Aquella mateixa nit, el Teatre Rio tindrà sobre l’escenari a les 21h a Alba Armengou Group, amb entrada de 12 euros a la venda a www.bacantix.com.

El diumenge 29 al matí, a les 12h a la plaça de la Palla -cèntrica plaça del nucli antic- hi haurà una sessió per al públic infantil i familiar amb Pool Jazz Minijam i, ja a la vesprada, la Plaça de la Palla acollirà també el concert de Vera Lu & Smarts Set Trio, a les 18h. Per a finalitzar el festival, a les 20h podrem gaudir dels talentosos Pol Batlle & Rita Payés al Teatre Rio, amb entrada de 15 euros a la venda a www.bacantix.com.

Aposta per intèrprets valencians

Tal i com ha indicat Jorge Barrachina, director del festival, “es tracta d’un festival per participar en tots els sentits. No volem que la gent vingui només a consumir música, sinó a formar-ne part, a cantar, ballar i ser partícip de tot el que va passant. D’altra banda, assenyalar que també seguim apostant per artistes valencians, estem a la comunitat amb el nombre més gran de bandes de música d’Espanya, hi ha molt nivell a la Comunitat Valenciana”.

El Jazzorama segueix amb el seu propòsit d’apropar la música a totes les edats, i així ho fa incloent programació infantil i amb grups i artistes molt joves, amb un talent extraordinari, que faran gaudir al públic durant tot el cap de setmana. L’Ajuntament d’Ibi convida a tots els veïns i veïnes de la localitat i també els de la comarca i pobles veïns a no perdre’s aquest festival de la música jazz ni el bon ambient que sempre es genera al seu voltant.