Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi instaura propostes de Guanyar per a prevenir la mort de...

L’Ajuntament d’Alcoi instaura propostes de Guanyar per a prevenir la mort de les aus urbanes a l’estiu

643
0
SHARE
Façana Ajuntament d'Alcoi

El canvi climàtic està afectant moltíssim a les persones, però també a l’entorn en què vivim. Els efectes de la calor intensa en falciots, oronetes, teuladins i altres aus urbanes que habiten en Alcoi ocasionen que es precipiten dels seus nius al no poder suportar temperatures tan intensament caloroses, ocasionant cries mortes als carrers.

El govern municipal ha aprovat unes mesures proposades per Guanyar Alcoi, entre les quals destaquen la instal·lació de caixes-nius abans de l’època de cria, d’abeuradors perquè aquestes aus puguen beure i refrescar-se a més d’una campanya alertant a la ciutadania sobre quines passes cal seguir si ens trobem aus xicotetes als carrers.

Pablo González, Regidor de la Formació, assenyala que “el canvi climàtic és un problema gravíssim creat per l’ésser humà que està afectant altres éssers vius. Hem de ser responsables, ja que la biodiversitat és un factor lligat a la nostra qualitat de vida”.

Guanyar Alcoi també ha volgut instar als ciutadans d’Alcoi a realitzar accions per ajudar a les aus insectívores a passar un millor estiu, com posar abeuradors a les nostres terrasses i balcons perquè aquestes aus es puguen refrescar i hidratar.