Home Alcoi Alcoi proposa canvis al servei d’autobús urbà de la ciutat

Alcoi proposa canvis al servei d’autobús urbà de la ciutat

577
0
SHARE
Autobús de línia d'Alcoi
Autobús de línia d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi presenta el nou projecte de canvis al servei d’autobús urbà de la ciutat implementant dues línies noves al cap de setmana i canviant la flota actual d’autobusos incorporant-ne híbrids i elèctrics.

De dilluns a divendres les línies actuals continuaran com sempre, però dissabte i diumenge s’eliminarà l’actual línia 4 i serà substituïda per dues línies, la 45 i la 54, que uneixen la línia que puja al poliesportiu i al cementeri amb la del viaducte.

“L’objectiu d’aquest canvi és millorar la comunicació del cementeri el poliesportiu alb la ciutat al cap de setmana, ja que és quan més és concorren” ha explicat Jordi Martínez, Regidor de Mobilitat.

S’ha optat per aquesta modificació, a més de traure el carrer Sant Nicolau del projecte de conversió en zona de vianants del centre, per a mantenir connexió directa d’autobús de tots els barris amb l’hospital, descartant altres propostes com un nucli de transbords a La Rosaleda.

Una renovació després de disset anys

A més, l’Ajuntament pretén a reduir les emissions contaminants en més d’un 30%, instaurant tres autobusos elèctrics i nou híbrids.

Aquests autobusos substituirien la flota dels dotze actuals, dels quals una majoria tenen una antiguitat de disset anys. Es pretén que dos dels autobusos electrics és financen amb fons europeus.

També es vol implementar el sistema SAE a totes les parades, perquè els ciutadans puguen controlar el temps que falta pera que arribe l’autobús sense l’aplicació del mòbil.