Home Alcoleja 15 municipis del Comtat rebrán ajudes de la Diputació per fomentar la...

15 municipis del Comtat rebrán ajudes de la Diputació per fomentar la cultura pel risc de despoblament

0
SHARE
Julia Parra, Diputada de Cultura
Julia Parra, Diputada de Cultura

La Diputació d’Alacant invertirà 250.000 euros en un programa d’ajudes per a la realització d’activitats culturals, musicals i escèniques dirigit als trenta ajuntaments de la província en risc de despoblament.

Entre els trenta municipis que rebran l’ajuda, es troben quinze de la comarca El Comtat. Els ajuntaments d’Alcosser de Planes, Alcoleja, Almudaina, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Fageca, Millena, L’Orxa, Penàguila, Plans i Quatretondeta podran sol·licitar-les fins al pròxim 16 d’agost.

Julia Parra, Diputada de Cultura, ha anunciat que amb la línia oberta “continuem apostant per la descentralització cultural a través de la dotació de recursos que permetran garantir la programació d’activitats en poblacions que necessiten aquesta nova injecció per a desenvolupar propostes d’interés dirigides tant als seus veïns com a un públic més ampli”.

Les ajudes estan destinades a activitats culturals com a actuacions musicals, teatre, festivals, certàmens, fires, concursos, homenatges, exposicions, congressos o simposis, entre altres. A més, també inclou propostes dirigides al públic infantil, així com l’adquisició de material relacionat amb aquest àmbit.

Entre les activitats subvencionables també s’inclou el disseny, maquetació, edició, impressió i reproducció de llibres i revistes, CD, DVD o qualsevol altre tipus de publicació o material audiovisual relacionat amb el camp cultural, siga en paper o digital.