Home Destacats Les festes patronals de Planes donen el tret d’exida per a celebrarse...

Les festes patronals de Planes donen el tret d’exida per a celebrarse aquest cap de setmana

452
0
SHARE

Les festes patronals en honor a Sant Roc, la Verge del Rosari i el Santísim Crist de la localitat de Planes a la comarca del comtat comencen la seua celebració el primer cap de semana d’octubre.

Les festes retornen amb plena normalitat després de dos anys de paró, donant hiu el seu tret d’eixida hui amb la vespra dels dies grans, on el poble s’ha despertat amb el volteig general de campanes de bon matí.

Aquesta vesprada, Julio Tormo, antic presentador de Canal 9, donarà el pregó de festes des de l’ajuntament, tot seguit de la olleta i l’entrada de la Filà Moros del Raval, a més d’una verbena.

A partir de demà Planes compta amb una programació molt completa tematitzada amb tota mena d’actes religiosos per honrar els tres patrons de la localitat. Ofrenes, eucaristies i processons avivaran el poble de gom a gom de divendres a diumenge.

Com ve sent costúm, el divendres serà el dia on els xiquets cobraràn més protagonisme amb un parc infantil i per la nit tindrà lloc la entraeta de la Filá Templarios y Maseros del Almadec. El dissabte tindrà lloc la tentrada de Moros i Cristians, on els festers podrán lluir els seus trages.

Les festes finalitzaran el dilluns amb un berenar per a les persones majors del centre Joan Pont i diversos actes per al cap de setmana del 9 d’octubre com la realització de diverses paelles al local de la cooperativa.