Home Destacats Aparèixen restes de botellons que contaminen el paratge proper al Refugi ‘Els...

Aparèixen restes de botellons que contaminen el paratge proper al Refugi ‘Els Esbarzerets’, a la serra entre Ibi i Xixona

208
0
SHARE
Restes de botelles en els voltants del Refugi 'Els Esbarzerets', entre Ibi i Xixona.

Ni conscienciació, ni constatació del canvi climàtic, ni onada d’incendis forestals. Cap d’aquests elements pareix fer mella en la consciència humana a l’hora de conservar el medi ambient. Una necessitat que estableixen els experts de tot el món, que porten anys alertant de que el ritme de contaminació i sobreexplotació de l’entor i els recursos naturals pot condemnar a l’espècia humana poc menys que a l’extinció.

Aquesta és una realitat que ha posat de relleu l’Ajuntament d’Ibi a través de les seues xarxes socials. Tot després de la detecció de diversos nuclis de deixalles en l’entorn natural que envolta el Refugi ‘Els Esbarzerets’, ubicat a la cara nord del Port de la Carrasqueta, entre Ibi i Xixona. Es tracta de restes de botellons, segons la quantitat de botelles, envasos i llandes trobats, i no és la primera vegada que aparèixen a la localitat.

Aquest tipus de comportaments no solament atempten greument contra el medi ambient de la localitat, sinó que multipliquen el risc de patir incendis forestals tan devastadors com el de la Vall d’Ebo d’aquest estiu. A més, són susceptibles de ser sancionats per les forces de seguretat. Des del Consistori iberut han fet una crida a la població per a deixe de banda aquests comportaments, evitables amb el simple fet de tornar allò que s’ha dut a aquests paratges naturals.