Home Alcoià El ADDA acollirà aquest cap de setmana el 50 aniversari del Certamen...

El ADDA acollirà aquest cap de setmana el 50 aniversari del Certamen Provincial de Bandes de Música

472
0
SHARE
imatge d'arxiu: auditori de l'ADDA
imatge d'arxiu: auditori de l'ADDA

El Diputació d’Alacant ha organitzat una edició especial del Certamen de Bandes per a celebrar el cinquanta aniversari d’aquesta convocatòria. Les activitats, que es desenvoluparan aquest cap de setmana, els dies 29 i 30 d’octubre, tindran lloc al ADDA amb la participació de huit formacions musicals alacantines, entres les que es trova la formació contestana Ateneu Musical de Cocentaina.

La vicepresidenta de la diputació, Julia Parra, convida a la ciutadania a gaudir d’aquest certamen al qual es podrà assistir gratuïtament després de recollir les entrades, disponibles ja en la taquilla de l’ADDA per a tots els interessats.

El programa començarà dissabte, a les 17.00 hores, amb la participació de la Societat Unió Lírica Pinosense, l’Ateneu Musical de Cocentaina i la Societat Musical Lira Orxetana. El diumenge hi haurà dues sessions, matutina i vespertina. Al matí, a partir de les 9.00 hores, intervindrà l’Agrupació Artístic Musical el Treball de Xixona, la Societat Musical l’Amistat de Villafranqueza i la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost. A la vesprada, des de les 17.00 hores, tindran lloc les actuacions de L’Harmonia Societat musical Alacant i la Societat Musical l’Esperança de Sant Vicent del Raspeig.

Totes les bandes convocades interpretaran un pasdoble, una peça de lliure elecció i una de les obres proposades per l’àrea de Cultura de la Diputació, entre les quals es troben la simfonia Entornos d’Amando Blanquer, Figures Sonores de Henk Badings, Andante i polonesa de Juan Carlos Cantó Francés i Milotxes de Ferrán Campos Valdés.

Després de les intervencions, el jurat triarà la guanyadora de cadascuna de les quatre secciones competidores, decisió que s’anunciarà al final del certamen. Mentre té lloc deliberació, el públic podrà gaudir d’un concert de S.C.D Carolines d’Alacant amb un recopilatori d’obres del compositor alacantí Jesús Mula. El certamen acabarà el diumenge amb el lliurament de plaques a les bandes, tancant-se l’acte amb la interpretació de l’Himne Regional.

La selecció de bandes participants i la composició de les diferents seccions, realitzada des de l’àrea de Cultura, s’ha realitzat després del període d’inscripció i un sorteig celebrat en el Palau Provincial. En total, hi ha quatre categories, en funció del nombre de músics que componen cada banda. La primera secció és per a agrupacions de 71 a 90 components; la segona reuneix a aquelles que tenen entre 51 a 70; en la tercera estan incloses bandes 41 a 50 i en la quarta de 31 a 40 músics.

Exposició fotogràfica

Paral·lelament a les audicions, en el recinte del ADDA es podrà contemplar una exposició fotogràfica retrospectiva dels certàmens des dels seus començaments l’1 de desembre de l’any 1968 fins a l’actualitat. La mostra, que consta de 60 imatges procedents de l’arxiu gràfic de la Diputació, es podrà visitar gratuïtament en l’hall de l’auditori durant tot el cap de setmana.