Home Alcoi El tèxtil de la muntanya presenta les novetats de 2023 a Heimtextil...

El tèxtil de la muntanya presenta les novetats de 2023 a Heimtextil en un context de creixement

375
0
SHARE

La pandèmia de la Covid19 ha suposat un important entrebanc per a moltes empreses en tots els sectors de l’economia. Una gran quantitat d’elles s’ha vist abocada a pèrdues o inclús al tancament. Però per a altres sectors, la crisi sanitària i la posterior guerra a Ucraïna ha suposat una oportunitat que ha posat de relleu la capacitat de resiliència de molts sectors. Entre ells es troba el del tèxtil, amb una important presència a les comarques centrals valencianes.

Un total de 16 empreses de localitats com Alcoi, Cocentaina, Muro o Banyeres es troben a Frankfurt participant en la fira tèxtil més rellevant del món. La representació valenciana ascendeix a  67 mercantils de les poc més de 100 que aporta Espanya. Heimtextil reuneix a més de 2.000 expositors provinents de més de 50 països per a mostrar les principals novetats d’un sector que ha remuntat el vol una vegada superada la fase mès dura de la pandèmia. La innovació, el disseny i la sostenibilitat són dos dels principals punts forts d’un sector molt ben considerat a nivell internacional.

La fira alemanya té lloc en un context en el que estan reivindicant-se ajudes per a abaratar els subministraments energètics per a les empreses. Unes ajudes que, pel moment, no arribaran al tèxtil. Per això, des de la Generalitat Valenciana estan pressionant al Govern central per a que el tèxtil puga acollir-se a unes subvencions que contribuirien a consolidar el creixement registrat pel sector en el darrer exercici.

La fira Heimtextil s’allarga fins al proper divendres 13 i suposa el principal punt d’encontre dels professionals del tèxtil a nivell mundial.