Home Alcoi Acaba el Taller d’Ocupació sobre Turisme de Natura a Alcoi amb 10...

Acaba el Taller d’Ocupació sobre Turisme de Natura a Alcoi amb 10 alumnes actius durant tot 2020

726
0
SHARE

Aquest 29 de desembre finalitza a Alcoi el Taller d’Ocupació de turisme natural relatiu a l’especialitat de ‘Promoció Turística Local i Informació al Visitant’, tractant-se d’un Certificat de Professionalitat de Nivell 3. La iniciativa s’ha dut a terme amb una subvenció de 232.054,80€ per part del Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

L’alumnat del certificat de professionalitat en Promoció Turística Local i informació al visitant ha rebut els continguts teòrics que componen els mòduls formatius del certificat. La competència general del mateix consisteix en promocionar i comercialitzar destinacions turístiques locals, gestionant serveis d’informació turística i participant en la creació, comercialització i gestió de productes i serveis turístics de l’entorn local, utilitzant, en cas necessari, la llengua anglesa.

La duració del Taller d’Ocupació ha sigut de 12 mesos. Va començar el 30 de desembre de 2019 i acaba aquest dia 29. Han participat un total de 10 alumnes treballadors i ha sigut gestionat per un equip integrat per una directora, una docent i una auxiliar administrativa. El desenvolupament del Taller d’Ocupació s’ha vist marcat per la crisi sanitària provocada per la Covid19, la qual cosa va propiciar que durant un període les sessions formatives es dugueren a terme de manera telemàtica.

La realització d’aquest Taller d’Ocupació de Turisme de Naturalesa ha contribuït a donar visibilitat i remarcar alguns dels recursos naturals del municipi a través de l’execució de diferents rutes. En elles han participat un total de 450 persones, de manera majoritària de la província d’Alacant. Destacar que es van realitzar dues rutes tematitzades oferint una d’elles en anglés i una altra amb una mirada fotogràfica. Les rutes efectuades han sigut: Cervantes-Racó de Sant Bonaventura, Barranc del Cint, Font Roja-Barranc de l’Infern, Font Roja-Menejador, Poblat Íber del Puig i La Sarga.

La difusió de les rutes del Taller s’ha realitzat a través de la web i xarxes socials de l’Ajuntament d’Alcoi. Tant les inscripcions per a participar en les rutes, com el disseny i elaboració dels cartells per a publicitar-les, han sigut gestionades directament per l’alumnat treballador i la docent. A més, després de la realització de cada ruta, les persones participants han emplenat un qüestionari de satisfacció, obtenint, en la seua gran majoria, un resultat molt positiu.

“Cal destacar que en aquest taller han treballat 13 persones, 3 de l’equip docent i un alumnat format per 10 persones que alhora que treballaven i tenien un sou, aprenien. Aquest taller era de nivell 3, és a dir que l’alumnat havia de tindre com a mínim el títol de Batxiller. Dels 10 alumnes 8 tenien titulació superior”, ha explicat el Regidor de Formació i Ocupació, Alberto Belda, qui ha ressaltat que a més “han realitzat pràctiques com a guies amb unes rutes molt interessants que han complit diversos objectius, d’una banda han donat a conéixer el nostre entorn natural i patrimoni històric i arqueològic, a més han servit perquè les persones que han participat en el taller adquirisquen també la pràctica necessària per a dur a terme, de la millor manera possible, tot l’aprés i finalment, gràcies a la seua execució ha visitat la ciutat gent d’altres municipis. Visitants que, una vegada finalitzades les excursions, ha pogut quedar-se a menjar i d’aquesta manera afavorir també l’economia alcoiana”.