Home Destacats Oltra confirma la construcció del nou geriàtric a Ibi, que començarà en...

Oltra confirma la construcció del nou geriàtric a Ibi, que començarà en el primer semestre de 2021

975
0
SHARE

L’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i la Regidora de Serveis Socials, Mª José Herrero, han mantingut aquest dilluns 28 de desembre a València una reunió de treball amb la Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per abordar l’estat de el projecte de construcció de la ‘Residència per a persones majors dependents d’Ibi’.

A la cita, la vicepresidenta va assegurar als responsables municipals que el desenvolupament del projecte d’Ibi és una prioritat per a la conselleria que dirigeix. Oltra ha detallat que, per començar les obres, cal modificar i perfilar alguns detalls del projecte de residència que va presentar l’Ajuntament el passat any, amb el que preveuen que la construcció del geriàtric comence durant el primer semestre del l’any vinent.

L’Alcalde d’Ibi ha expressat la seua enorme satisfacció per aquesta notícia, indicant “que per fi va a ser realitat el gran projecte que Ibi necessita actualment i que, tal com ja va expressar el president de la Generalitat, Ximo Puig, la passada setmana en la seva visita a Ibi, es tracta d’una demanda justa. A Ibi hi ha prop de 4.500 persones majors de 65 anys, dada que evidencia la gran necessitat que d’aquest tipus de serveis té el municipi”.

Tanmateix, Serralta ha indicat que “la pròpia Conselleria és conscient que la comarca es troba en nivells inferiors a la ràtio desitjada”. D’altra banda, ha destacat les paraules de Mónica Oltra, que han posat en valor la proactivitat i la insistència dels responsables municipals iberuts en la defensa d’aquest projecte, que han aconseguit que la Generalitat considere com a prioritari.

L’edil de Serveis Socials, ha especificat que les modificacions al projecte tècnic que des Generalitat Valenciana van a realitzar, es deuen, en part, a les noves necessitats detectades a causa de la pandèmia. Un vegada vist amb els tècnics, presents a la reunió, es van a redissenyar les zones definides en el projecte, especialment en la seva àrea residencial, perquè funcionin com a unitats autònomes que garanteixin totalment la seguretat de les persones residents.

Herrero ha expressat que “tindrem per fi un excel·lent espai que dotarà de qualitat de vida a moltes famílies i que proporcionarà la cura necessària i el bon tracte que els nostres majors es mereixen”. Una parcel·la de 12.799 m² a la zona de l’Alamí albergarà aquest complex residencial, disposarà d’una construcció de 4.500m2 i posseirà grans zones enjardinades. Al voltant de 80 serà el nombre de places ofertes, que han de resoldre en gran mesura la demanda existent d’aquest servei a la localitat.

Tal com recollia el projecte tècnic, el cost de 120.000 euros va ser sufragat íntegrament per la Diputació provincial, l’edifici projectat serà de dos altures, amb una superfície útil de 3.494,76 m2, que proposa un esquema longitudinal en forma d’U, perforat per múltiples obertures a grans patis i jardins connectats entre si que serviran de connexió ràpida entre àrees. El seu esperit és d’edifici obert a l’exterior.

La planta baixa concentra tots els serveis i instal·lacions. La planta primera és l’àrea residencial, que comptarà amb 32 dormitoris dobles i 24 dormitoris individuals entre els quals s’intercalen diferents espais, com terrasses o sales d’estar, que permeten a la gent major un accés immediat a zones de relació. Cadascuna de les habitacions disposa d’un lavabo assistit situat entre dues dependències.

El projecte també reflecteix una àrea d’Atenció Especialitzada amb zona de consultes, zona de tractaments i sala de cures, zona de vigilància mèdica controlada, habitació per a aïllament, servei de farmàcia, zona de rehabilitació, sala d’infermeria, de cures pal·liatives, d’assistència mèdica, despatx de l’Assistent Social, espais per al servei de perruqueria i podologia, sala de teràpia ocupacional, gimnàs i fisioteràpia.