Home Alcoi Acaben les obres de la rotonda sud que millorarà l’accés a Alcoi...

Acaben les obres de la rotonda sud que millorarà l’accés a Alcoi des d’Alacant per vora 460.000 €

999
0
SHARE

Alcoi ja compta amb els treballs de l’accés sud a la ciutat finalitzats, després de prop de 3 mesos en els que s’han desenvolupat treballs de construcció d’una rotonda que ja està completament activa per al trànsit després d’una inversió de vora 458.000 euros. Ara depèn de Foment què fer amb la rotonda provisional de la Beniata mentre l’Ajuntament estudia com i quan encetar els treballs per a millorar l’accés nord a la capital de l’Alcoià.

La complicada orografia que té la ciutat d’Alcoi, amb un terme municipal travessat per multitud de valls que compliquen tant la construcció com la circulació, és un dels handicaps de la ciutat. Al 2011, el Ministeri de Foment obria la que llavors era una de les principals demandes de les comarques interiors de la província d’Alacant amb l’Autovia Central. Un fet que ha incrementat el volum de trànsit a la capital de l’Alcoià i que ha fet més complicat si cal l’accés a la població. Tant que la ciutadania i l’empresariat local han reivindicat mesures per a millorar la fluïdesa del trànsit en els accessos.

Una de les principals demandes que ha rebut l’Ajuntament d’Alcoi durant els darrers anys en quant a les entrades a la ciutat, tant des del nord com des del sud, és la construcció de rotondes que milloren el trànsit i eviten embotellaments. Durant l’encara actual legislatura, el govern municipal alcoià ha estat barallant projectes per a construir rotondes en els dos principals accessos, tant per Gormaig com per la Beniata. Durant el primer tram d’any, les màquines han estat primer enderrocant l’accés sud a Alcoi per a ubicar en ell una nova rotonda que ja ha sigut oberta completament al trànsit. Les obres han tingut un cost total de vora 458.000 euros, amb els que s’ha reformat tota l’entrada des d’Alacant amb la instal·lació de rotondes i illetes per a bifurcar el trànsit rodat. Es pretén així que els conductors puguen accedir des de l’autovia al Centre de la ciutat, el Poliesportiu Francisco Laporta, el barri de Santa Rosa o la carretera de Banyeres d’una forma més còmoda.

Durant els darrers 3 mesos, l’accés pel sud a Alcoi ha revestit dificultat degut als treballs executats, que inclouen la creació de zones enjardinades i la instal·lació d’un monument provinent del parc de Cantagallet. Uns treballs que encara no estan completament executats, sinó que resta encara per finalitzar les voreres d’eixida des de la rotonda cap al poliesportiu alcoià. Així mateix, la rotonda provisional que reparteix el trànsit en la baixada a la Beniata continuarà de forma provisional tal i com està. Al tractar-se d’una carretera nacional, la decisió depèn directament del Ministeri de Foment.

A banda de la millora de l’accés sud, el Consistori alcoià encara té pendent d’execució els treballs de la rotonda nord, que compliria la mateixa funció que la sud però en l’accés des de Cocentaina i València.